Annons
Nyheter

Etta James är död

Den amerikanska sångerskan Etta James är död. Det uppger nyhetsbyrån AFP på fredagskvällen.
Nyheter • Publicerad 21 januari 2012
Etta James 1997.
Etta James 1997.Foto: 

Sångerskan Etta James avled på fredagen, 73 år gammal. Hon somnade in på ett sjukhus i Kalifornien i sviterna av leukemi, uppger managern Lupe De Leon.

- Jag arbetade med Etta i mer än 30 år. Hon var min vän och jag kommer alltid att sakna henne, säger han i ett uttalande.

Annons

Etta James hade länge kämpat med hälsan och brottades under sin levnad med såväl drogmissbruk som svår övervikt. Förra året lades hon in på sjukhus med blodförgiftning, en följd av långvarigt tablettmissbruk. Hennes tillstånd förvärrades i julhelgen, då hon drabbades av allvarliga andningssvårigheter. Tidigare i december berättade sångerskans läkare även att hon led av demenssjukdomen Alzheimers.

73-åriga James slog igenom på 1950-talet med singeln "The wallflower" och betraktas som en ikon i blues-, soul- och r 'n' b-världen. Hon släppte över 30 album, men hennes mest kända hit förblev kanske "At last" från 1961. Hon blev invald i rockens Hall of Fame 1993 och otaliga musikpriser, bland annat en Grammy för hela sin livsgärning inom musiken.

Det senaste albumet "The dreamer" släpptes förra året, en skiva som Etta James själv annonserade skulle bli hennes sista.

Karin Ohlsson
Sara Haldert
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons