Annons
Nyheter

Ett prövande musikdygn

Nyheter • Publicerad 11 juli 2005

Jag älskar verkligen musik och är en stor allätare. Men ibland blir det aningen mycket av det goda.

I helgen, till exempel. Det var marknad i stan och på torget nedanför mina fönster spelade ett coverband 50- och 60-tals låtar. Det lät stundtals riktigt bra men problemet var att de blott hade ett tiotal låtar på repertoaren. När Hepstars gamla fina Cadillac dånade fram mellan husväggarna för tredje gången suckade både jag och mitt sällskap och vi såg förmodligen lätt uppgivna ut. Vi kommunicerade via teckenspråk enär det var svårt att överrösta bandet.

Annons

Därefter äntrade en trubadur scenen och han var riktigt bra och vi njöt av hans Dylan-tolkningar till halv ett på natten.

Då tog en annan slags musik över. En synnerligen blandad, atonal kör med starkt modernistiska drag framförde en brölkonsert nedanför mina fönster tills vi tuppade av framåt fyra-halv fem.

När jag vaknade vid tio-tiden på lördagsförmiddagen trodde jag först att jag var i himlen. Men det var bara Frälsningsarméns lilla trevliga orkester som stod nere på gatan och framförde sina välkända sånger om Pärleporten och vad som händer ovan där. Riktigt vilsamt och mysigt och de sjunger rent och fint. Men även deras repertoar är något begränsad.

I det läget förväntade jag mig Hemvärnets musikkår men de har varit sparsamt representerade på gågatan och torget i sommar. Trist. Istället avlöste en positivhalare Frälsningsarmén och han gick fram och tillbaka längs gågatan timme ut och timme in och vevade sin " också mycket begränsade - repertoar.

Men positivmusik är spännande och ger massor av associationer och jag tänker alltid på positivhalaren i Piratens Bokhandlaren som slutade bada, han som kom med våren, när jag hör ett positiv.

Så blev det sen eftermiddag och lugnet lade sig för en stund. Vi andades ut, både Hunden och jag, och jag satte på kaffe. Då hörs något som möjligen kan kallas försök till musik nedanför på gatan. Det var en trubadur med synnerligen begränsad repetitionstid och jag trevade efter whiskyflaskan...

Älskade, älskade sommar!

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons