Annons
Nyheter

Ett fint julkort förgyller helgen

Nyheter • Publicerad 23 december 2004
Robert Dahlström.
Robert Dahlström.Foto: 

Nu börjar det bli skarpt läge - har ni fått iväg julkorten än? Inte? Då kan ni göra som så många andra tråkmånsar gör, skicka ett elektroniskt julkort via datorn.

Som ni vet vid det här laget är jag en svår traditionalist i vissa lägen, till exempel när det gäller julkort. Jag vill ha julkort med vanlig post. Det får gärna vara handgjorda julkort, de är vackrast och personligast, och gör sig bra på mitt julbord. Men även köpta julkort går bra, klart bättre än en PDF-fil som ju är lite svår att sätta upp vid julbocken.

Annons

Jag har fått många julkort i år och i dag ska jag ta hem dem och sätta upp dem. Jag blir förstås lika glad för alla men ett som skickats från USA gjorde mig lite extra glad.

Och till alla er som väntar på julkort från mig vill jag bara säga att de är på väg men har blivit lite försenade på grund av akut brist på frimärken. Precis som vanligt, med andra ord. Men hellre ett aningen försenat julkort i brevlådan än ett elektroniskt i datorn.

Julklappar. Ett annat hett ämne just nu. Jag tycker det är kul att handla julklappar. Särskilt när man hittar det där lite extra och personliga som man är rätt säker på att mottagaren kommer att uppskatta.

Men varför kan inte folk slå in sina julklappar själva? En liten kö på sju-åtta personer kan ta en timme eftersom alla ska ha sina prylar inslagna. Värst var en man härom dagen som ville ha sex vinglas inslagna i var sitt paket. Då gick jag.

Dessutom är det väl inte särskilt fint med affärens eget papper och klistermärken? Hellre en lite taffligt inslagen julklapp med spännande papper än varuhuspapper.

Extra roligt blir det om man luras med paketen. En till omfånget liten gåva placeras i stor låda och varför inte lägga i några tegelstenar så det blir lite tyng åt det hela?

Ett år körde jag enbart med tidningspapper runt julklapparna, tyckte det var passande eftersom jag jobbar på en tidningen. Men det föll inte riktigt väl ut.

Absolut snyggast, enligt min smak, är ett grovt grått eller brunt papper med vackra, breda band i matchande färg. Och gärna några guldstjärnor eller små tomtar på. Och orkar man göra sig besväret att ta fram lackstången och dessutom har ett fint sigill då pratar vi inte längre om julklappar utan om konstverk. Fast då gäller det att innehållet är lika genomtänkt som omslaget...

God Jul!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons