Annons
Nyheter

Ett balkongbygge och mat i Allehanda

Nyheter • Publicerad 10 februari 2005
Robert Dahlström.
Robert Dahlström.Foto: 

Just nu håller vi på att bygga om på tidningen. Jag skriver "vi" därför att vi alla är inblandade i jobbet eftersom vi fortsätter att göra tidning mitt i byggkaoset. Bokstavligt talat. Det är rätt kul, det händer massor från dag till dag och det borras och hamras och kofotas överallt.

En effekt av ombyggnaden är att det blir mängder av spillvirke som hamnar i en container. Jag klarar inte att gå förbi en container med spillvirke utan att börja fundera på vad jag kan använda det till. Där ligger till exempel en del fina, vitmålade spånskivor och en hög med bra läkt som tillsammans skulle kunna bli en bokhylla eller ett arrangemang för växter på balkongen, om jag haft någon. Men jag känner förstås en kvinna i Malmö som har en stor balkong som behöver en slags spaljé till våren " kanske, kanske....

Annons

Vi hoppar lite, det är en sådan dag. Såg ni Mat-Tina laga kanin på Mallis i reseprogrammet Packat och Klart härom kvällen? Eftersom jag dels gillar att äta kanin, dels tycker det är trist att det inte finns kanin i svenska butiker blev jag glad.

Och så fick jag ett trevligt mail från Jan som berättar att det faktiskt finns en restaurang i Ystad som serverar fish and chips i en Allehanda. Underbart! Det måste jag testa omgående.

Språk är alltid intressant. Har ni också märkt av trenden att allt mer skriva talen ett till tretton med siffror istället för bokstäver. Enligt allt vad jag lärt mig och enligt de nationella skrivregler som de flesta medier använder ska ett till tretton skrivas med bokstäver. Vad tycker ni?

Vi fortsätter hoppa lite hit och dit medan regnet öser ner utanför mitt fönster och vinden sliter och drar i träden. En man ringde mig och undrade varför kvinnor alltid är så intresserade av mäns depressioner. Varför blir vi män intressantare när vi är deppiga? Är det för att vi då är svaga och mer öppna och kanske mer sårbara?

Jag ringde min gamle vän psykologen i huvudstaden men hon trodde mest det berodde på att deppiga män är så ynkliga att det väcker starka moderskänslor hos kvinnorna i mannens närhet och därmed ett större intresse. Vadå ynkliga? Alla som är deppiga är väl ganska ynkliga, även kvinnor. Eller?

I morgon ska vi prata om en ny kulinarisk upptäckt som jag gjort - nämligen den märkliga tryffeloljan.

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons