Annons
Nyheter

Envisa dansare slogs om en plats i tv-rutan

Från sju på morgonen till sent på eftermiddagen väntade 250 unga dansare på sin chans att visa upp sig inför en jury från Stockholm. Intresset för TV3: s nya dansprogram Floorfiller var stort. Men få nådde ända fram.
Nyheter • Publicerad 15 augusti 2005

– Dans handlar om att stötta. De ska inte komma hit för att få reda på att de ska sluta dansa, säger Joakim Jankert, producent för Strix nya dansprogram.

I går startade en castingturné som ska samla danstalanger från hela Sverige till en slutgiltig uttagningsfinal i Stockholm. Till slut ska tolv tjejer och tolv killar få deltaga i programmet som går under arbetsnamnet Floorfiller. Någon gång under hösten kommer det att sändas på TV3.

Annons

Turnén startade i Chokladfabriken i Malmö dit 250 hoppfulla dansare begav sig.

– Jag har varit här sedan sex i morse, ler Tina Torlöf från Hässleholm.

Sex timmar senare har hon fortfarande inte fått visa sina kunskaper framför juryn. Men hon dansar upp i den stora väntsalen och hoppas kunna hålla tröttheten i schack tills det blir hennes tur.

– Jag har hört att juryn är ganska hård. Det verkar läskigt, säger hon.

I det så kallade Bryggeriet en trappa upp sitter den fruktade juryn – och är snälla.

– Vi kan nog inte låta dig gå vidare. Men du har en fantastisk utstrålning. Tänk på att variera dig lite mer i fortsättningen. När du hela tiden gör samma rörelser åt höger och vänster blir det förutsägbart, säger Fredrik Rydman till en tjej som ändå ser väldigt besviken ut.

Nästa man att prova lyckan är Kristoffer Lundin från Malmö. Han har bara dansat i ett halvår men kan ändå visa upp en imponerande show framför en förvånad jury. När han är klar får han applåder.

– Dig vill vi se mer av. Du får vänta i "kanske-rummet", säger Fredrik Ryman.

I "kanske-rummet" sitter de tävlande som inte har gått vidare än men som har chansen att visa upp sig en gång till och då får ett definitivt besked.

Först in i rummet var Laura Ukaj från Trelleborg.

Annons

– Jag har väntat här länge nu, säger hon. Men jag är glad ändå, så klart. Det kändes konstigt att vara där inne hos juryn. Det var så mycket folk som kollade på en och en massa kameror.

Mycket folk och kameror får hon vänja sig vid om hon blir en av de 24 som kommer med i programmet.

– Det kommer att kännas underligt. Jag vet faktiskt inte vad som händer om jag skulle bli uttagen. Jag ska ju börja sista året på gymnasiet nu, säger hon.

Men hon har inte bara skolan att oroa sig över, om man får tro Joakim Jankert. Deltagarna kommer att få svåra dansutmaningar som de måste lösa varje vecka. Programmet kommer att vara mer en skola än en tävling.

– Det finns inget konkret mål att jobba mot som ett skivkontrakt. I stället ska deltagarna utvecklas så mycket som möjligt, menar Joakim Jankert.

Programmet kommer att gå igenom en rad olika dansstilar. Något som de unga tävlande kanske inte har räknat med. De flesta dansar streetdance.

– Det ska bli kul att se hur de klarar av tango, säger Joakim Jankert.

Sofia Bergström

0410-545 00

sofia.bergstrom@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons