Nyheter

En växtklocka eller en algklocka?

Nyheter • Publicerad 10 mars 2005
Robert Dahlström.
Robert Dahlström.Foto: 

På tal om det där med att vi är så låsta vid tiden och klockor, som vi pratade om igår, har jag bestämt mig för att återigen satsa på att bära en klocka. Jag har inte haft någon sedan min fars gamla mekaniska ur tog slut. Det var så slitet att urmakaren menade att det skulle vara som att bygga en ny klocka att reparera den. Sedan dess har det gått bra utan armbandsur. Om inte annat finns det ju klocka i mobiltelefonen.

Men nu vill jag ha en klocka och jag har bestämt mig för att den inte ska kosta mig ett enda öre. Alltså vänder jag mig till den lilla, färska hög av små annonstidningar som ligger på golvet innanför min dörr. I princip alla erbjudanden i dessa blaskor innehåller en klocka som bonus om man svarar inom en viss tid eller så. Nu gäller det bara att hitta en snygg herrklocka och ett bra erbjudande som man kan nappa på och sedan kliva av.

I tidningen Easy Shopping hittar jag kalsonger för 4 kronor och då får man köpa en klocka för bara 29.90 - alltså 30 kronor enär vi inte längre har tioöringar men det verkar de inte veta i kalsongbranschen. Nej, gratis ska det vara!

Här då? Två par herrstrumpor för 0 kronor - och en klocka för ännu en gång 29.90. Vi börjar närma oss. Om jag prenumerera på två nummer av tidningen Hennes för 49 spänn får jag en klocka gratis - nix.

Så var där inte mer i den tidningen och då går jag över till Se & Köp som förefaller vara det riktiga lågmärket i branschen. Direkt på omslaget ser jag annons om medlet Nopal som sägs bota vilken baksmälla som helst. Och vid sidan om talas det om "bättre sex varje gång" med hjälp av ett slags medicinskt plåster. Undrar var man hamnar om man får "bättre sex varje gång" efter något år? Hur långt kan man nå?

Det här verkar vara rätt blaska att blåsa på en klocka.

Njaaa, helt gratis verkar svårt. Men om jag köper en startkur med ishavsalger för en krona då får jag en hyfsat snygg klocka. Samma sak om jag slår till med extrakt från krukväxten Aloe Vera " en spänn för startkuren och så en klocka på köpet. Båda klockorna är värderade till 395 kronor. Det finns dock en hake - jag får betala porto och expeditionsavgift med 39 kronor. Alltså kostar klockan 40 kronor. Det är det billigaste alternativet hittills.

Ska jag välja algerna eller krukväxt i tablettform?

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.