Annons
Nyheter

En vanlig dag på jobbet för fyra trötta donnor

Nyheter • Publicerad 28 februari 2005

Konsert

The Donnas

Annons

KB, Malmö

25/2

"Do you guys wanna hear another song?". Självklart ville ett fullknökat KB höra allt som the Donnas levererade. Men det var ingen tvekan om att donnorna helst skulle vilja befinna sig hemma i soliga Kalifornien. Och publiken hade nog gärna hängt med.

Emellanåt lyfte det med låtar som "It's so hard" och "I don't want to know (if you don't want me)". Gitarristen Allison Robertson är nästan för cool för att vara sann med luggen slängd i ansiket och sina drivande riff.

Men hon förde en ojämn kamp mot en taskig ljudbild, ohugade bandkompisar och slentrianen som ligger i att genomföra ännu ett gig i en lång rad.

Kaliforniencombot gjorde sitt bästa för att hålla uppe stämningen. Delade ut klistermärken till de mest högljudda i publiken efter en skriktävling med både en manlig och en kvinnlig klass. Trevligt, trevligt. Men det räckte inte.

Enligt bandet själva ska de ha mognat med den senaste skivan "Gold Medal". Sångerskan Brett Anderson har berättat att bandet startades när de gick på highschool. Att ha lämnat den tiden långt bakom sig ska ha påverkat den musikaliska utvecklingen.

Kanske är det så. Kanske har The Donnas vuxit upp och mognat. Om mognaden också innebär att The Donnas har blivit äldre och tröttare så stämmer det.

Den garage-punk-rock'n'roll som the Donnas står för kräver ordentligt med attityd och opolerad rå image för att nå högre höjder live. Något som bandet tidigare klarat av med plektrumhänderna bakbundna.

Nu hade de ingenting extra att komma med. Ingenting som fick spelningen att sätta sig på publikens näthinnor och hörselminnen.

Annons

Och trots mognaden hade mellansnacket ändå lite fritidsgårdskänsla över sig. "Are you guys ready to rock?". Suck…

Minnesanteckning till nästa gång bandet kommer till Sverige. Låt förbandet Division of Laura Lee vara huvudattraktion och låt The Donnas vara förband. Värt att tänka på.

Nåväl, The Donnas blev ändå inropade för extranummer och allt var som det skulle vara. En vanlig dag på jobbet.

Paul Torstensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons