Nyheter

En svekfull mans irrfärder

Nyheter • Publicerad 19 juli 2005

När Sara och den sysslolöse mannen satt på restaurang Cairo i Sevilla såg hon plötsligt Pierre komma gående. Pierre, mannen som en gång svek henne i Sverige och försvann, och som hon gav sig ut för att söka efter när hon mötte den sysslolöse.

Egentligen var det inte särskilt märkligt att Pierre var i Sevilla. Han är till hälften spanjor " hans far var en välkänd tjuruppfödare som en gång fann kärleken hos en mörk kvinna från Marseille. Pierres efternamn är Cantore. Pierres moder var död men fadern levde på sin gård utanför Sevilla.

Pierres historia är trist och sorglig och fylld av tvehågsenhet och misslyckad kärlek. Allt till stor del framkallat av honom själv, av hans oförmåga att stanna kvar, att vila och känna trygghet. Ständigt drevs han av rastlöshet och han tröttnade fort på kvinnor för att sedan ångra sig och försöka återvända. Men då var porten för det mesta stängd. Och då växte förstås hans åtrå och den som sårar blir plötsligt den sårade.

Han lämnade sin hustru och sin dotter i Marseille för den unga och vackra Sara, som han en gång mötte i Saintes Maries de la Mer, och följde med tillbaka till Sverige. Men Pierre Cantore fann sig aldrig till rätta i det kylslagna landet i norr och kände hur hans kärlek till Sara förminskades och han längtade hem till Marseille. En vinterdag orkade han inte mer och bara drog iväg, utan ett ord till Sara. Ännu ett svek att lägga till hans långa lista.

Men när han återvände till Marseille och sin familj var han inte välkommen. Hans hustrus bröder och släkt gjorde väldigt klart för honom att han snarast borde lämna Marseille för att aldrig återvända. Han var hemlös, föraktad och förstås inte särskilt lycklig. Och södra Frankrike var allt för trångt för honom. Männen i Marseille är kända för att stå vid sina ord...

Pierre Cantore gjorde det enda möjliga, han återvände till sin faders ranch utanför Sevilla och försökte göra sig nyttig där.

När han mötte Saras blick utanför restaurang Cairo var det som om han fått ett hårt slag över bröstkorgen. Sara...?!

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.