Annons
Nyheter

En slö helg i rasande fart

Nyheter • Publicerad 13 februari 2005
Robert Dahlström.
Robert Dahlström.Foto: 

Ingenting blir som man tänkt " och det är väl bra ibland. Som förliden helg. Absolut inget planerat och massor blev gjort och både trevliga och otrevliga ting hände.

Jag är lite orolig över mina tendenser just nu att mest vara en huskatt. Ingen ambition alls att hitta på något, ingen drift alls att ge mig ut på äventyr " till och med Köpenhamn känns avlägset och besvärligtt. Är det det här med åldern i alla fall, tro?

Annons

Nåväl, lördagen började precis som förra lördagen med tidigt frukost och några slummerperioder fram till lunchtid. Då förvånade jag mig själv med att raskt gå ner och köpa två fastlagsbullar som jag genast åt upp med en halv liter kaffe.

På något sätt blev det en enorm energikick och utan att jag riktigt hängde med åkte dammsugaren fram och vissna blommor åkte i soporna och jag ställde mig till och med och diskade.

Då ringde telefonen och jag fick veta att jag skulle få ett trevligt besök och det höjde förstås pulsen ännu mer. Jag formligen flög ner för trapporna och handlade två fång, gula tulpaner, djupfryst älgfärs, skogschampinjoner, potatis, enbär och konserverade päron. Dessutom slog jag till och köpte en liten flaska jordnötsolja " jag måste ju bara prova " och två små, fina, runda camemberter att fritera och avnjutas med hjortronsylt. Nämnde jag att jag bar ner två kassar tidningen på vägen till affären?

Jag dammsög hela lägenheten, svepte över badrummet och slutförde disken, satte tulpanerna i vas och plockade undan en hög smutskläder. Min energi var av sådant slag att jag for ner i tvättstugan med förhoppningen att där skulle vara ledigt. Tack och lov så var det inte det " det får ju finnas gränser.

Och snön vräkte ner och blåsten skakade takstolen men jag kände en underbar, bubblande glädje och satte igång med maten. Redan när jag öppnade paketet med den djupfrysta älgfärsen anade jag oråd. Den luktade inte gott. Där fanns en omisskännlig skarp odör av urinämnen " man råkar på det då och då, särskilt i vildsvinskött av galtar.

Men jag framhärdade och hoppades att inte odören satt sig i smaken, öste på med krossade enbär och höll tummarna. Det räckte inte. Biffarna som jag gjorde på färsen smakade helt enkelt illa. Den ende som gillade dem var Hunden och så fick det bli.

Men städat och diskat och undanplockat blev det och de friterade camemberterna smakade underbart! Också en variant på en helt oplanerad slöhelg...

Äntligen måndag!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons