Nyheter

En oaptitlig naken rygg

Nyheter • Publicerad 31 juli 2005

Nu bör rimligen turistleden tunnas ut. Jag undrar om jag inte redan denna vecka kan gå på gågatan utan att behöva trängas med svettiga och halvnakna människor.

Det är också en sak som jag tycker någon borde göra något åt " förutom barnvagnar och halvsovande promenadörer " nämligen detta att folk inte har vett att klä sig propert och anständigt i stan.

Hur kul är det att sitta på en uteservering med en trevlig dam och en kall öl och glo rakt in i en hårig, lätt fetlagd rygg tillhörande en man i över medelåldern? Jag är inte särskilt pryd men den erfarenheten tillhör de sämre i sommar. Bredvid satt hans fru i bikini och det låter kanske som mer uthärdligt men tyvärr var det inte så.

Det är också anmärkningsvärt att det, med något undantag i sommar, endast är äldre människor som går omkring halvnakna, inga ungdomar. Undrar just hur denna lust att undvika kläder har med åldern att göra?

När vi ändå är igång och bråkar kan vi lika gärna hacka en stund på alla ignoranta turistbilister. Jag kan förstås inte vara säker på att det är turister, tyvärr avskaffades länsbeteckningarna av någon dum byråkrat för många år sedan, men jag tycker nog att man känner igen beteendet.

Ser man en bil som kryper fram inne bland stans gränder, och stannar i varje gathörn och glor efter gatunamnen, och först kör vidare efter lång överläggning med passageraren bredvid, för att återigen stanna efter tio meter i nästa gatukorsning, då sätter jag min panamahatt på att det är en turist.

Ett annat exempel är bilisten som vi har framför oss ute på landsvägen som helt oväntat, utan att blinka, tvärbromsar och svänger in på en annan väg efter att ha sett en skylt där det står Antikt eller Loppis.

Och ytterligare en variant är turistbilen som kör i 10-20 km/tim på en 90-väg genom vårt, förvisso vackra, landskap med blicken flackande runt överallt utom på vägen och i backspegeln, som om de trodde att de var på bilsafari på ett gigantisk skånskt Skansen.

Gud vad jag kommer att sakna er om några veckor...

Äntligen måndag!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.