Nyheter

En kväll med minnen

I lördags spelade lokala bandet The Rewinders på Horizont i Trelleborg. Kvällen började med att trubaduren Rasmus Eriksson värmde upp publiken, med en försmak av vad som komma skulle. Och när The Rewinders kom upp på scen var fullträffen ett faktum.
Nyheter • Publicerad 14 april 2008
Trelleborgsbandet The Rewinders, med sångaren Magnus Möller i spetsen, bjöd på en 60-talsnostalgisk höjdarkväll på Horizont i lördags. Bild: Sofie HJelm
Trelleborgsbandet The Rewinders, med sångaren Magnus Möller i spetsen, bjöd på en 60-talsnostalgisk höjdarkväll på Horizont i lördags. Bild: Sofie HJelmFoto: 

Bandet drar igång föreställningen något försenat, men detta kompenseras med fullt ös från början. Efter en vers är kvällens första par uppe på dansgolvet, och det ska bli fler.

- Är ni med? hojtar keyboardspelaren och sångaren Peter Rudolw.

- JAAAA! vrålar publiken till svar.

Publiken, som är i åldern runt tjugo och uppåt, växer hela tiden och alla tycks uppskatta showen. När Creedence Clearwater-klassikern Down on the cornerframförs, med trummisen Peter "Pigge" Ingvarsson på sång, är det riktigt fullt på dansgolvet. Det fortsätter det att vara, för kvällens repertoar har tyngdpunkten på musik som det svänger om.

- Det är jätteroligt det här. Jag minns inte när jag var ute och dansade sist, det behövs mer sådant här i Trelleborg, säger en besökare.

Bland de riktiga höjdarna kan nämnas John Lennons Imagine, som The Rewinders tar ett snäpp högre än till och med originalet. Dansgolvet blir fullpackat på nolltid och Jonas Rudolws elgitarr passar som en dröm. Sångaren Magnus Möller, som påminner om Steve Tyler på grund av sin klädsel, sina tatueringar och sin leopardmönstrade armvärmare, gör låten ungefär som Aerosmith-sångaren kunde ha gjort den. Resultatet är strålande.

Andra fullträffar är Mustang Sallyoch Proud Mary, som båda säkert blir superspår på den live-platta som spelas in under konserten. Publiken sjunger med för kung och fosterland, och blir yngre för varje låt. House of the Rising Sunsänder rysningar av välbehag genom hela kroppen.

Sista planerade låten blir With a little help from my friends, i Joe Cocker-version (den som går i tretakt och var vinjettmusik till 90-talsserien The wonder years). Det blir en magnifik avslutning på en tidlös kväll, en kväll där det enda som saknades var rökmolnen under taket. I övrigt var det 60-tal på riktigt.

Sofie Hjelm
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.