Annons
Nyheter

En guldgruva för konstälskare

Årets upplaga av Östra Skånes konstnärsgilles (ÖSKG) samlingsutställning på Tjörnedalagården i Baskemölla är en härligt upplevelse. För den late konstälskaren räcker det mer än väl att besöka utställningen och njuta av 103 konstnärers verk.
Nyheter • Publicerad 2 april 2002

Men tyvärr får vi ingen konsttidning till årets utställning. Den alltid välgjorda och informativa tidningen, som egentligen är mer som en bok, är så dyr att skapa (cirka 80 kronor per exemplar) att gillet inte har råd att ge ut den i år. Detta är naturligtvis en skandal och en ful fläck på gillets i övrigt snygga mantel. Den nytillträdde ordföranden, Börje Lindberg, måste omedelbart bringa ordning i gillets ekonomi. Och det vore också önskvärt om våra kommuner kunde bidraga med en slant. ÖSKG har ju sannerligen placerat Österlen på konstkartan i Sverige och Europa. Det är särskilt trist i år eftersom samlingsutställningen är så välarrangerad, aldrig har utställningen varit så väldisponerad som i år, och det är skönt att se så många nya verk av välkända konstnärer och så mycket nytt och spännande av nya medlemmar. Hel 103 konstnärer av gillets 133 medlemmar visar upp sig och ger oss en fullödig konstupplevelse. Som sagt, den late behöver inte åka längre än till Baskemölla. Robert Dahlström Ett verk av Madeleine Pyk." BORDER="0"Ett verk av Madeleine Pyk.Maskerad globaliseringskritiker. Träskulptur av Mårten Landgren." BORDER="0"Maskerad globaliseringskritiker. Träskulptur av Mårten Landgren.The tower of Babel. Glas av Hanne Dreutler." BORDER="0"The tower of Babel. Glas av Hanne Dreutler.Balansgång. Träskulptur av Börje Lindberg."Balansgång. Träskulptur av Börje Lindberg.Tjur av Krister Nilsson."Tjur av Krister Nilsson.Ljusrum imellan. Målning av Irene Trotzig." BORDER="0"Ljusrum imellan. Målning av Irene Trotzig.En av väggarna på Tjörnedalagården. Konst av Yvonne Larsson, Börje Berglund, Karin Bengtsson och Ida Melin, sett från vänster till höger." BORDER="0"En av väggarna på Tjörnedalagården. Konst av Yvonne Larsson, Börje Berglund, Karin Bengtsson och Ida Melin, sett från vänster till höger.Fontän av Johan Thunell. I bakgrunden till vänster Rododenrhon av Sonja Reinfeldt och till höger ser vi Magnolia av Gertrud Carlsson. FOTO: JAN-OLLE PERSSON"Fontän av Johan Thunell. I bakgrunden till vänster Rododenrhon av Sonja Reinfeldt och till höger ser vi Magnolia av Gertrud Carlsson. FOTO: JAN-OLLE PERSSON

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons