Annons
Nyheter

En bättre värld genom film

I Kairo, Kigali, London, Los Angeles, Mumbai, Rio de Janeiro och runt om på privata tillställningar firas på lördagen Pangea day. En dag då film ska föra människor över hela världen närmare varandra. Även lokalt i Skåne firas dagen.
Nyheter • Publicerad 9 maj 2008
Rockveteranen Bob Geldof är en av många personer som firar Pangea Day i dag. En dag då film ska föra människor världen över närmare varandra. Bild: Scanpix.
Rockveteranen Bob Geldof är en av många personer som firar Pangea Day i dag. En dag då film ska föra människor världen över närmare varandra. Bild: Scanpix.Foto: 

Under fyra timmar kommer folk runt om i världen att titta på 24 filmer. Filmerna kommer att ingå i ett program som produceras utifrån de sex städerna. Runt om i världen har folk via internet bjudit in till lokala tillställningar för att följa programmet eller för att genomföra egna program i Pangea Days anda. Bland personerna som kommer att deltaga finns drottning Noor från Jordanien, Bob Geldof och det iranska rockbandet Hypernova. Pangea day startar i dag klockan 14 runt om i hela världen. Bland kändisar som engagerat sig i Pangea Day syns även Cameron Diaz, Goldie Hawn, Paul Simon, Philippe Starck, Meg Ryan, Dave Stewart och Forrest Whitaker med flera.

Carl Johan Engvall c-j.engvall@allehandasyd.se
Carl Johan Engvall
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons