Nyheter

Eminem ställer in Sverigebesök

Nyheter • Publicerad 17 augusti 2005

Eminem är utbränd. Därför blir det ingen konsert i Göteborg den 3september. Hela Europaturnén är avbokad.

För sex år sedan slog Eminem igenom med albumet "The Slim Shady LP" som innehöll superhiten "My name is". Sedan dess har Eminem varit den mest framgångsrike vita rapparen i världen med mängder av hits på topplistorna.

Han har också gjort den halvdokumentära och hyllade hiphopfilmen "8 miles". Där spelar Kim Basinger artistens mamma, som han många gånger har häcklat i sina kontroversiella texter.

Den 3 september skulle han, tillsammans med 50 Cent, ge en konsert på Ullevi i Göteborg. Men nu ställs hela Europaturnén in under mystiska omständigheter. Den officiella orsaken från det amerikanska skivbolaget är att Eminem vårdas för utbrändhet och "andra medicinska åkommor".

De svenska fans som har köpt biljetter till konserten på Ullevi kan, från och med måndag den 22 augusti, återlösa dessa och få pengarna tillbaka genom att gå till respektive inköpsställe.

(TT Spektra)

Andreas Utterström

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.