Annons
Nyheter

Emil Jensen i Troells nya film

Estradpoeten Emil Jensen är påtänkt för en av rollerna i Jan Troells nya film Maria Larssons eviga ögonblick.
Nyheter • Publicerad 7 november 2006
Emil Jensen har imponerat så på regissören Jan Troell att denne erbjudit honom en roll i sin kommande film. Bild: Claes Nyberg
Emil Jensen har imponerat så på regissören Jan Troell att denne erbjudit honom en roll i sin kommande film. Bild: Claes NybergFoto: 

Troell och det danska produktionsbolaget Final Cut håller just nu på och syr ihop detaljerna kring filmen, som man hoppas kunna börja spela in efter årsskiftet. Delvis i Ystad, delvis i Litauen.

I väntan på beslut om stöd från den europeiska filmfonden Eurimage är dock inga kontrakt skrivna, och först i december börjar man på allvar lösa rollbesättningen.

Annons

Lite grann har dock läckt ut, som att den finska skådespelerskan Maria Heiskanen är erbjuden huvudrollen som Maria Larsson, en fattig sjubarnsmor som i det tidiga 1900-talets Malmö finner ett oväntat utlopp för sin kreativitet genom fotografi.

Även Amanda Ooms, som gjorde huvudrollen i Troells senaste spelfilm Så vit som en snö, är tillfrågad om medverkan. Och så är nu även Malmöpoeten Emil Jensen.

– Jag har sett honom på scen, och tror att han blir fantastiskt bra i den rollen jag har tänkt, förklarar Jan Troell, utan att närmare vilja gå in på detaljer.

– Men det är inte en komisk roll, utan en dramatisk. Och jag tror nog han blev förvånad över att få frågan.

Det blev han. Men dock inte vettskrämd.

– Nej, jag drivs mer av nyfikenhet än av skräck. Det känns sundare! kommenterar Emil Jensen.

– Det har alltid funnits lite gestaltande inslag i mina föreställningar, så på det sättet känns inte skådespeleriet helt väsensskilt.

– Men jag skulle aldrig kalla mig skådespelare. Bara för att jag kan sätta på ett plåster är jag ju inte läkare.

Emil Jensen är Spoken word-artist, har bland annat gjort nyårskabaré på Chokladfabriken i Malmö med Mikael Wiehe och har också släppt två fullängdsalbum med egen musik.

Den 9 december släpps ett utsnitt ur hans spoken word-shower på ljudbok, under titeln Mellansnack.

Annons

– Man kan bli trött på att spela sig själv kväll efter kväll. Inte minst därför känns det uppfriskande att få gestalta andra, säger Emil Jensen.

Lars Thulin

0410-545 20

lars.thulin@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons