Annons
Nyheter

Ellenor vann "Robinson"

Ellenor Pierre höll låg profil för att inte reta de andra deltagarna på ön. Strategin och envisheten gav henne segern i årets "Robinson". "Det kändes helt magiskt", säger hon.
Nyheter • Publicerad 31 maj 2009
Ellenor Pierre har haft statyetten gömd i en garderob sedan hon kom hem från tävlingen i Filippinerna. "Jag är jätteglad att äntligen kunna visa den för mina barn", säger hon till TT Spektra. Bild: Daniel Ohlsson/TV4
Ellenor Pierre har haft statyetten gömd i en garderob sedan hon kom hem från tävlingen i Filippinerna. "Jag är jätteglad att äntligen kunna visa den för mina barn", säger hon till TT Spektra. Bild: Daniel Ohlsson/TV4Foto: 

Statyetten har legat gömd i ett skåp hemma hos Ellenor Pierre ända sedan hon kom hem från Filippinerna.

– Jag är jätteglad att äntligen kunna visa den för mina barn. Den kommer att få en hedersplats i mitt hem, säger årets vinnare av "Robinson".

Annons

Det har gått några månader sedan tävlingen avgjordes och Ellenor korades till segrare i örådet. Då kunde hon inte riktigt fira ordentligt.

– Jag var så slut, jag hade inte ätit den dagen utan hade gett bort mitt ris till dem som skulle tävla. Det är lite tråkigt att man inte var sitt rätta jag och kunde känna efter och njuta av segern. Ellenors strategi på ön var att inte hamna i konflikt med någon av de andra deltagarna.

– Jag insåg att så fort någon deltagare gjorde någonting så åkte den personen ut. Eftersom vi bara hade varandra så var det små, små saker som avgjorde om man fick vara kvar eller inte. Det blev min strategi att inte göra saker som kunde reta de andra.

Hennes bästa minne från tävlingen var när hon gick till det allra sista örådet med en tänd fackla i handen.

– De andra deltagarna böjde sig fram för att se vem det var som kom. Jag såg Angelas glädje över att det var jag, det kändes helt magiskt, berättar Ellenor Pierre. För prispengarna på 500 000 kronor kommer Ellenors tre barn att få välja var sin sak, precis vad de vill. Därefter ska familjen åka på semester tillsammans. Och Ellenor kommer också att ge sig själv en belöning för att ha klarat 38 dagar på en öde ö.

– Innan jag åkte ner sade jag att jag skulle köpa en Chanelväska om jag vann, jag tror faktiskt att jag ska göra det.

Segrarinnan har kontakt med flera av deltagarna som var med i "Robinson", bland annat Lukas Berglund, Ranjit Roy, Angela Monroe, Christian Ternstedt och Anna Lundh.

– Man får en jättekonstig relation till varandra. Man har upplevt något så extremt tillsammans och har haft tid att prata också. Man vet rätt konstiga saker om varandra och sedan har man en ganska ytlig kontakt här hemma. TV 4 har redan nu börjat planera inspelningarna av höstens "Robinson", men var programmet ska spelas in och vem som tar över rollen som programledare är ännu inte klart.

– Vi kollar på allt sådant just nu, säger Fredrik Arefalk, programchef på TV 4.

Ellenor Pierre har ett gott råd att ge deltagarna i nästa säsong.

– Det går inte att förbereda sig på vad som väntar. Men om jag hade fått göra om någonting skulle jag haft med mig mer kläder.

Camilla Sundell, TT Spektra
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons