Annons
Nyheter

Elakt tuggande gitarrer

För att vara en rockstjärna som en gång i tiden söp så hårt att bukspottskörteln gick åt helvete, så ser den nu 47-årige Duff McKagan närmast oförskämt fräsch ut.
Nyheter • Publicerad 10 juni 2011
Foto: 
Foto: 
Foto: 

Fårad, förstås, ett liv i rockmytens epicentrum plöjer sina spår. Men också vältränad och pigg.

Tillsammans med sitt band Loaded vevar han igång den första låten vid tolvtiden på torsdagen. Det är ingen lätt uppgift att skaka liv i en sömdrucken, bakrusig festivalpublik redan vid lunchtid. Men Duff tar sig an uppgiften med ett sympatiskt leende, ett knippe punkigt aviga hårdrockslåtar och en spelglädje som snabbt smittar av sig.

Då är det lätt att leva med att Loadeds låtmaterial inte når upp till riktigt samma nivåer som Guns'N'Roses, eller för den delen Velvet Revolver. Fast ”Lords of Abaddon” biter sig fast hårt i minnet. Med sina elakt tuggande gitarrer växer den till en riktigt mäktig höjdpunkt i konserten innan Duff dammar av några gamla Guns'N'Roses-klenoder. Till publikens stora glädje, förstås.

Monica Hansson
Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons