Annons
Nyheter

Elak iller blir snäll i jul

Det är advent. Då spelas det ett nytt julspel i S:t Nicolai kyrka i Trelleborg. Det har blivit en tradition som nu är inne på sitt elfte år.
Nyheter • Publicerad 29 november 2010
En försvunnen julklapp, en elak iller som blir snäll till sist. Kan det bli mer julspel?
En försvunnen julklapp, en elak iller som blir snäll till sist. Kan det bli mer julspel?Foto: 

– I år handlar det om Billy Iller, om råttor, harar och kråkor, berättar Britt-Louise Håkansson från Trelleborgs församling som skriver manus till julspelen.

Årets spel, ”Billy Iller på julklappsjakt”, kretsar kring en julklapp som försvinner, men i slutändan ordnar allt upp sig, som det bör i ett julspel.

Annons

Inför julspelet kommer också publikplatserna i kyrkan byggas om.

– Vi bygger podier i tre våningar så att det blir som en amfiteater, berättar Britt-Louise Håkansson.

Ensemblen i julspelet växlar från år till år.

– I år har vi med en professionell skådespelare: Tony Lundgren som gått på Teaterhögskolan i Malmö. Han är Billy Iller, berättar Britt-Louise Håkansson.

Johanna Olsson Jönsson spelar råttmor. Hon är annars bland annat med i S:t Nicolai flickkör.

Conny Friis, som går i åttan, är med i julspelet för tredje gången. Han och David Zaar, som går i nian, är två kråkor som bland annat rappar i en scen.

Mia Persson och Lina Erös går i femman och spelar en harfamilj. Britt-Louise Håkansson själv gestaltar råttkillen Ronny.

Medverkar gör också musikerna Johan Ohlsson och Filip Runesson.

Föreställningen spelas måndag till fredag, 29 november till 3 december, klockan 9 och 10.15. Inbjudna är förskolor och skolklasser upp till femman.

– Men alla är välkomna, säger Britt-Louise Håkansson.

INTERNAL INTERNAL
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons