Annons
Nyheter

Ebba debuterar med färgstarka målningar

Med hjälp av sin fantasi och en blyertspenna kan Ebba Lindgren lätt fylla ett A4-papper med små figurer, saker och noteringar. Men hon gillar inte bara att rita. På UKM tänker hon istället visa upp sina färgstarka målningar.
Nyheter • Publicerad 5 mars 2010
Foto: 
Ebba Lindgren ska för första gången ställa ut sina målningar på helgens UKM.
Ebba Lindgren ska för första gången ställa ut sina målningar på helgens UKM.Foto: 

GISLÖVS STRANDMARK. – Jag har nog alltid ritat. Det var redan i förskolan som jag kom på att jag var extra duktig på det, säger Ebba Lindgren och berättar att hon under många år mest har ritat med penna på vanligt papper.

Men för ett par år sedan började hon använda duk och pensel och då blev motiven också annorlunda.

Annons

– Då fokuserar jag mig mer på en sak, säger hon och visar både ett självporträtt, ett fantasiporträtt och en stor mörkröd blomma.

Ebba går sedan i höstas på Universitetsholmens gymnasium i Malmö där de har tekniskt program med inriktning mot inredning och arkitektur. Just nu drömmer hon om att bli designer. Utbildningen gör att hon får många möjligheter att rita och måla på skoltid.

– Nu har vi ganska mycket bild i skolan, säger hon.

Några andra tecknings- eller målarkurser har hon inte gått.

– Jag är väl självlärd. Teckning handlar mycket om att träna och jag har ritat väldigt mycket, säger Ebba.

Utställningen på UKM är Ebbas första.

– Jag tänkte att jag ville visa vad jag kan. Jag har ju släktingar och kompisar som vet att jag är duktig men det hade varit roligt att se vad andra tycker också, säger hon.

Johan Silfversten Bergman
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons