Annons
Nyheter

E-Type och Wiehe på sommarrocken

Eurodiscofantomen E-type och Mikael Wiehe hör till de första bokade namnen att offentliggöras inför sommarens "Sommarrock" i Svedala.
Nyheter • Publicerad 27 mars 2003
E-Type. Foto: Mårten Englin /PRESSENS BILD
E-Type. Foto: Mårten Englin /PRESSENS BILDFoto: 

E-Type sjunger "euro metal". Foto: Mårten Englin /PRESSENS BILD Dessutom har S.M.U.R.F, Svedala Musikers Unga Rockförening, bokat unga tjejkvintetten Bubbles, som deltog med "TKO - Knock You Out" i den svenska melodifestivalsuttagningen. Även skånska partybandet Joddla Med Siv kommer till festivalen, som som vanligt hålls på friluftsbadets område i Svedala och i år på datumen 10-12 juli.  Sommarrocken firade 15-årsjubileum i fjor, och det resulterade i en publikmässig succé. 8 600 personer kom, fler än 20 band spelade och över 170 funktionärer arbetade hårt under de tre festivaldagarna. Årets festival lovar arrangörerna ska bli "den största kulturhändelsen i Svedala någonsin". Inte minst för att festivalområdet kommer att utökas något. Området i anslutning till badet som tidigare användes till bangolf är nu i föreningens ägo. Utökningen görs främst för att öka säkerheten på festivalen men S.M.U.R.F hoppas även på en uppgradering av den redan påtagliga mysfaktorn. Ytterligare en följd av utökningen är att festivalen i år får tre scener. På den tredje scenen "Medium" kommer man att presentera nya spännande band. Martin "E-Type" Eriksson kommer inte med sin vanliga eurodisco-show, utan med det hårdrocksprojekt som han turnerat med under våren. Det är ett samarbete med Motorhead-trummisen Mikkey Dee, som även han medverkar, och innebär att E-Types hits smitts om till "euro metal". Mikael Wiehe kommer att blanda nya sånger med gamla sånger i nya skepnader, alla med en gemensam beröringspunkt - mänsklighet. Bubbles sägs bjuda på en fartfylld dansshow med stark publikkontakt, där de framför en kavalkad av sina guld- och platinasäljande singelhits.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons