Annons
Nyheter

Dubbelt upp med konstnärer på tingsrätten

På Trelleborgs tingsrätt är två konstnärer i färd med att hänga upp några av sina målningar. Det är Lars Yngve Nilsson och och Lars Kenneth Nilsson, far respektive son, som mellan den 8-29 maj ställer ut ett antal verk.
Nyheter • Publicerad 29 april 2004
BILD: MORTEN ROSENBERG
BILD: MORTEN ROSENBERGFoto: 

Konstnärerna Lars Yngve Nilsson och Lars Kenneth Nilsson ställer ut målningar på Trelleborgs tingsrätt. BILD: MORTEN ROSENBERG - Genom kontakt med Ingrid Andersson på Söderslätts konstförening bestämdes det att vi fick göra det, berättar de. Energiskt förklarar de att måleri är ett sätt att uttrycka känslor. - Mina konstverk är själsbetonade. Jag tittar på människor på väntplatser och försöker uppfatta vad de uttrycker. På ett expressivt sätt skildrar jag människors kroppsrörelser, säger Lars Kenneth Nilsson. Han har målat sedan han var fjorton år gammal. I dag är han 50 och boende i Asmundtorp utanför Landskrona. - Men jag har sett min far måla sedan jag var ett år gammal, skrattar han. Lars Yngve Nilsson, boende i Malmö, är liksom sin son heller ingen nybörjare när det gäller konst. Född 1932 började han måla redan som tioåring. - Politiska bilder och porträtt är två teman jag arbetat med, berättar han. Jag har sett mycket elände - något jag visar i konsten. En snabb titt på deras målningar bekräftar vad de säger. För mycket riktigt verkar de ha fångat många känslor i dem. Lars Kenneth Nilsson har arbetat med olja och hans far med både olja och akvarell. - Ensamhet. Det är ett exempel på vad jag uttrycker i konsten, säger Lars Kenneth Nilsson. Men på Trelleborgs tingsrätt är hans verk inte ensamma. Där samsas de nämligen med hans fars målningar. Text: Morten Rosenberg

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons