Nyheter

Dregen & Co går på rutin

Om Bullet såg ut som om de precis upptäckt elgitarren, så ser Backyard Babies ut som om de precis upptäckt att de har bokat in en turné på semestern.
Nyheter • Publicerad 12 februari 2009
Dregen har svårt att hålla i sina plektrum. Bild: Emil Sandgren
Dregen har svårt att hålla i sina plektrum. Bild: Emil SandgrenFoto: 

Inte för att de hänger läpp. Med tjugo år på nacken har Nässjös skitigaste så mycket rutin att de säkert kan dra en spelning i sömnen. Men deras motorer är tankade med trögflytande erfarenhet, snarare än ren, taggad spelglädje. Och det tar ett bra tag innan bandet börjar se ut som om de trivs på scen. Kanske gör den svaga uppslutningen, med ett knappt halvfullt KB, också sitt till för att dra ner temperaturen.

Med sig till KB har de en kappsäck nya låtar, från förra årets självbetitlade platta. Och under kvällen flimrar inte bara ösiga nummer som Fuck off and dieoch Degeneratedförbi. Nicke Borg passar också på att fyra av plattans två ballader, Abandonoch Saved by the bell. Det blir ett lite läckert avbräck från larmandet, även om solonumret Saved by the Bellhade gjort sig ännu bättre om Nicke vågat skruva ner disten några snäpp.

Men det är först i de avslutande låtarna, när bandet lägger i punkväxeln och ljudet blir så skitigt att det känns som att vara instängd i en replokal, som Backyard Babies visar varför de fortfarande håller.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.