Annons
Nyheter

Dränkt i nyheter

Nyheter • Publicerad 8 november 2007
Dränkt i nyheter
Dränkt i nyheterFoto: 

Förr i tiden färdades nyheter långsamt. Bodde man lite avsides då kunde det ta veckor och månader innan man fick veta vad som hänt i till exempel kungliga huvudstaden. De mer lokala nyheterna färdades från mun till mun, inte sällan med knallar som vandrade från by till by. Marknaderna var också givna platser för nyhetsförmedling.

Led dessa människor av nyhetstorkan? Hade de ett sämre liv bara för att de inte fick veta exakt allt som händer i nästan samma stund som det händer? Nej, knappas. Det man inte vet har man inte ont av, som det ju heter.

Annons

Numera är vi så uppdaterade att det endast är framtiden som är förborgad för oss. Jag vet vad som hände i Landskrona för tio minuter sedan men inte vad som kommer att hända i Lund om en kvart. Det är lite svagt av datorerna och nyhetsredaktionerna, tycker jag.

Av någon anledning får jag numera alla skånenotiser från Tidningarnas Telegrambyrå, TT, direkt i min mailbox och det är en skakande upplevelse. Mellan 07.19 och 13.29 i går fick jag 13 nyhetstelegram. Elva var väldigt negativa, två var positiva.

Det går vilt till i Skåne. Och polis och domstolar har fullt upp. Och det är inte vilka fula fiskar som helst som jag kan läsa om. Det är en advokat som misstänks för att ha anstiftat en mordbrand mot sin före detta flickvän, det är plastkirurgen som nu också är anklagad för att ha anlitat en person för att svärta ner kvinna som han sägs ha våldtagit - och det ska ha skett på Rivieran i Frankrike. Och en polis har fällts i domstol för att han beordrat sin polishund att bita en gripen person, trots att den olycklige hade handbojor och hölls fast av två andra poliser.

Pust. Redan där tappar man liksom taget om livet. Vem kan man lita på? Och går vi till de senaste händelserna i Skåne då blir man inte gladare.

En smugglare greps vid Öresundsbron med över ett kilo hasch. Han har erkänt. En stackars man som var ute med sin hund i Höör blev påkörd och omkom. Två personer åtalades i går i Helsingborg för att ha skjutit ihjäl en 27-årig man. Det var sex av elva negativa nyheter.

På plussidan läser jag om en blodgivarkampanj i Gerdahallen i Lund och så dagens bästa, positiva nyhet att fem säsongsarbetare i Ystad nu får jobb hela året runt. Men den nyheten läste jag förstås strax efter sju i går morse i Ystads Allehanda. Alltid först med positiva nyheter.

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-557853

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons