Nyheter

Dokumentärfilm hela helgen

Nyheter • Publicerad 3 november 2004
Ingrid Betancourt. arkivbild: prb
Ingrid Betancourt. arkivbild: prbFoto: 

Malmö har länge varit den stad där dokumentärfilmen i Skåne haft sitt starkaste fäste, både när det gäller produktion och visning på biograf. Nu satsar Film i Skåne ytterligare genom att anordnar en dokumentärfilmsträff. Under hela alla helgonhelgen visas filmer från hela världen. Från Sverige kan nämnas Lars Westmans uppmärksammade "Älskar du mig?" där bland andra Gudrun Schyman medverkar.

En annan intressant film som visas är "Kidnapping of Ingrid Betancourt" som vann Amnesty International Award. Filmen handlar om Ingrid Betancourt, en presidentkandidat i Columbia som blir FARC-gerillans kidnappningsoffer.

Efter filmerna ordnas många träffar med regissörer som berättar om sina projekt. Suget efter dokumentärfilmer är stort i regionen och Film i Skåne väntas sälja slut på biljetterna inom kort.

film
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.