Annons
Nyheter

Döden på eftermiddagen

Nyheter • Publicerad 27 juli 2005

Det blev en ganska sen natt och jag vaknade inte förrän vid tolv i mitt rum på Hostal Gloria. Genast kände jag obehag och det var inte av gårdskvällen. Jag tittade ut över det lilla torget och upp mot himlen och såg att ett dystert molntäcke låg över Sevilla. Det brukar betyda regn och det är inte särskilt hälsosamt för de som ska möta tjurar på arenan under kvällen.

Men det var inte heller det som störde mig, det var en annan känsla av att något inte stod rätt till. Jag ringde Sara på hennes mobil och hon svarade och lät sömnig och försäkrade att allt var bra. De låg kvar i sängen.

Annons

Efter att ha svept ett glas gazpacho i baren på hörnet gick jag raskt ut till Triana och den svenske pianisten.

I deras bar rådde lugn. Jag tog en öl och vände mig mot Marieangeles som diskade glas. "Det är något som inte stämmer med denna dag", sade jag. Hon tittade upp, såg på mig med sina bottenlösa, svarta ögon och nickade allvarligt.

En timme innan tjurfäktningen samlades vi på Restaurang Horatius, strax intill arenan, och tog några glas Manzanilla. Men det var segt och alls ingen feststämningen.

Tjurfäktningen är inget att orda om, det hade börjat regna och vi satt mest tysta och frusna och glodde på det avslagna skådespelet nere på den gulröda sanden. Pierres far såg dyster ut, det här var inte bra reklam för hans tjurar.

När den tredje tjuren rusade in på arenan upptäckte vi ett tumult nere i callejón, gången runt själva sandcirkeln, på andra sidan. Jag tog upp kikaren och såg till min förfäran att den sysslolöse mannen brottades med två poliser.

Han lyckades slita sig loss och hoppade utan tvekan över planket och fortsatte ut mot arenans mitt. Ingen följde efter honom men alla skrek och matadorens medhjälpare försökte distrahera tjuren.

Men det var lönlöst. Tjuren upptäckte den sysslolöse mannen, satte full fart och rände sitt högra horn rakt genom hans bröstkorg och kastade upp honom i luften. Han var död innan han slog i marken...

Sista avsnittet i morgon.

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons