Annons
Nyheter

Diggiloogänget skånska slottsherrar

När Diggiloogänget checkar in på Svaneholms slott den 29 juli blir det som att komma hem. Åtminstone för "Idol-Ola" Svensson, Arja Saijonmaa och Thomas Petersson, som i går blev delägare i slottet.
Nyheter • Publicerad 29 maj 2009
Ola Svensson, Arja Saijonmaa och Thomas Petersson kan titulera sig slottsherrar respektive slottsfru när de kommer till Diggiloos nya stopp i Skåne, Svaneholm. Foto: Jenny Leyman
Ola Svensson, Arja Saijonmaa och Thomas Petersson kan titulera sig slottsherrar respektive slottsfru när de kommer till Diggiloos nya stopp i Skåne, Svaneholm. Foto: Jenny LeymanFoto: 

Bo Lilje från andelsföreningen för slottet utanför Skurup kuppade under måndagens presskonferens, och delade ut andelsbrev. Vips blev närvarande representanter för sommarens schlagerspektakel slottsägare. En ära som de delar med drygt 30 000 andra, men ändå.

– Vad härligt! utbrister Arja Saijonmaa, som kan tänka sig ett rum i något torn – som ju Svaneholm dess värre inte har.

Annons

– Men vad innebär det? säger Arja och synar sitt andelsbrev.

– Inget särskilt. Fast det blir ju en del föreningsmöten, stämmor och arbetsdagar, säger Bo Lilje finurligt.

Den familjevänliga Diggilooturnén sparkar igång i Ronneby den 4 juli, och besöker 21 platser fram till den 15 augusti.

– Där är verkligen alla, från tanter i blått hår till små barn som springer runt, säger Thomas Petersson. Oavsett om man är hårdrockare eller vad man är så faller man in i det och sjunger allsång. Ingen kan stå emot schlagern!

Thomas är veteran, på sjätte Diggiloosommaren.

– Jag säger varje år att det är mitt sista, säger han. Jag vill lägga av innan publiken tröttnar. Men nu har jag lovat mig själv att inte säga så i år. Jag känner ju allt folket bakom scen, och det är alltid roligt att jobba med duktigt folk.

Årets tema är flower power, för vilket Arja Saijonmaa har vittjat sina gamla förråd från när hon var en "hippieflicka från Savolax".

– Det är egentligen där min tidsålder börjar, säger hon, förväntansfull över att återförenas med mannen som skrev "Högt över havet", Diggiloogeneralen Lasse Holm.

Bland Thomas Peterssons uppgifter finns rollen som Malena Ernman.

– Det behövdes någon med samma muskler som Malena, säger Thomas. Så det fick ju bli jag!

Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons