Annons
Nyheter

Diamond och Sjögren vann i Göteborg

Yngst och äldst segrade. Amy Diamond och Christer Sjögren fick de första finalbiljetterna i Melodifestivalen.
Nyheter • Publicerad 9 februari 2008
Amy Diamond och Christer Sjögren fick de första finalbiljetterna i Melodifestivalen. Bild: Scanpix
Amy Diamond och Christer Sjögren fick de första finalbiljetterna i Melodifestivalen. Bild: ScanpixFoto: 

– Jag är jätteglad! Och det är extra kul att jag vann tillsammans med Christer, han var min favorit, säger Amy Diamond.

Suzzie Tapper och E-Type & The Poodles får tävla i Andra chansen.

Annons

Det blev två debutanter som knep de två första platserna till Globen. 15-åriga Amy Diamond och 57-årige Christer Sjögren vann den första deltävlingen i Göteborg med låtarna "Thank you" och "I love Europe". Båda strålade av lycka när de fick beskedet.

- Det var en obeskrivlig lycka, tänk att man kan bli så glad när man hållit på så länge som jag, utbrast Christer Sjögren efter sändningens slut.

Kvällens största jubel inne i arenan mötte Amy Diamond. Det startade redan när hon presenterades, och under framträdandet uppvisade hon en proffsighet som borde vara omöjlig för en 15-åring. Biljetten till Globen kom som ett brev på posten.

- Jag var inte så nervös när jag var på scenen och sjöng, men när jag väntade på resultatet var jag jättenervös, sa en lättad Amy Diamond efteråt.

Christer Sjögrens umpa-umpa-plymchock "I love Europe" var startfältets kitschigaste, och det gick hem. Folkkäre Sjögren, som 57 år gammal gjorde schlagerdebut, fick en finalbiljett till presskårens stora förtret - Sjögren har varit utskrattad av journalisterna hela veckan.

- Pressens skriverier taggade mig bara! De vet inte vad de gav sig in på när de hånade mig, sa Christer Sjögren och skrattade i trängseln efter slutsignalen.

Det var en kontrasternas kväll. Äldst och yngst vann, och de mest högljudda samt lågmälda låtarna knep Kirunabiljetterna till Andra chansen.E-Type & The Poodles "Line of fire" bjöd på fyrverkerier för uppåt en halv miljon kronor, medan Suzzie Tappers finstämda ballad "Visst finns mirakel" var en stillsam historia framförd med stor inlevelse. Det hade spekulerats i hur Tappers Parkinsonsjukdom skulle påverka framträdandet, men hon framförde låten prickfritt.

Men kvällen tillhörde alltså först och främst debutanterna. Båda såg fram mot efterfesten:

- Jag ska gå dit med mamma och pappa och fira en liten stund i alla fall, sa 15-åringen.

- Nu ska vi i glada vänners lag fira och mingla och dricka champagne, kontrade 57-årigen.

Annons

Sändningen inleddes dramatiskt med att programledaren Kristian Luuk kidnappades på väg till Scandinavium av Arja Saijonmaa och Lasse Berghagen i bästa James Bond-stil. Luuk lyckades fly genom Göteborg på motorcykel, och nådde Scandinavium där han tog ordvitseriet till en nivå som skulle gjort vilken go' göteborgare som helst avundsjuk.

Nästa vecka åker schlagercirkusen vidare till Rocklundahallen i Västerås för den andra deltävlingen.(TT Spektra) Till finalen:

+ Christer Sjögren: "I love Europe"

+ Amy Diamond: "Thank you"

Till Andra chansen:

+ E-Type & The Poodles: "Line of fire"

+ Suzzie Tapper: "Visst finns mirakel"

Utslagna:

5 Velvet: "Deja vu"

6 Michael Michailoff: "That's love"

Annons

7 Brandur: "Lullaby"

8 Face-84: "Alla gamla x"

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons