Annons
Nyheter

"Det har varit omvälvande"

Wictor Sundell från Trelleborg/Höllviken författardebuterar i antologin "Blyertsbyggnader" från Skurups skrivarlinje.
Nyheter • Publicerad 26 maj 2011
Wictor Sundell
Wictor SundellFoto: Privat

Varför ville du gå skrivarlinjen?

– Ja, inte för pengarna i alla fall! Det får man inte som författare, så vida man inte skriver kriminalromaner förstås. Men jag har alltid haft viljan och lusten att kommunicera och då finner jag det skönlitterära skrivandet vara det bästa. Det var det jag ville utveckla.

Annons

Vad har varit bäst med kursen?

– När vi började sa läraren att "det här är året då du kommer att förändras mest i hela ditt liv." Det viftade jag bort, så klart, men jag hade fel. Det har varit väldigt omvälvande, och jag har förändrats både som person och i mitt skrivande. Blivit mer öppen och positiv.

Ni fick vars tolv sidor i antologin. Hur tänkte du när du valde texter?

– Jag har försökt få en bredd på det. Många skriver antingen bara prosa eller bara dikter. Jag ville få med både och. Dess värre kännetecknas mitt skrivande mycket av ämnet sex, har jag förstått. Det har blivit så att när någon av de andra ska skriva om sex kommer de till mig och frågar. Jag vet inte om det är smickrande eller osmickrande!

Vad har du för planer vad gäller framtiden och skrivande?

– Jag ska börja med att läsa ett år till på skrivarlinjen, för att bli skrivpedagog. Att hjälpa andra att uppfylla sina skrivardrömmar är också kul, och förhoppningsvis blir jag än bättre.

Martin Strandberg
Lars Thukin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons