Annons
Nyheter

Det finns mer än badstränder

Nyheter • Publicerad 28 juni 2006
Det finns mer än badstränder
Det finns mer än badstränderFoto: 

Är man intresserad av kultur och tillbringar några veckor i södra och sydöstra Skåne, eller rent av är bosatt här, då gäller det att vara välorganiserad. Lider man av beslutsångest ska man välja en annan vistelseort.

För under sommarmånaderna är utbudet av kultur i Skåne mer omfattande än i huvudstaden. Var man än befinner sig i syd och sydost har man inte många minuter till närmsta tilja eller gallerist. Och där det finns mest turister finns det också mest att se och uppleva. Bara denna vecka är det teater och revy varje kväll från onsdag till lördag; Teater Nostra, i Yngsjö, Skillinge Teater, sommarrevyn i Trelleborg och så premiär ute på Marsvinsholms friluftsscen. Och nästa vecka har jag redan prickat in två teaterföreställningar; premiären på Sommarscen Österlens 15 minutes of Fame och så Kim Andersson med Vivavagina på Skillinge.

Annons

Till detta kan läggas ett antal konserter som jag inte har koll på och minst åtta pågående synnerligen intressanta konstutställningar. Och så här fortsätter det hela sommaren. Att klämma in en grillkväll blir inte lätt men jag sitter just nu och gör upp ett detaljerat schema så vi får väl se. Dessutom ska det kanske bli någon baddag, några fester (just det – herrmiddag nästa lördag...) och så ska jag skriva om allt detta som händer i sommar.

Jag minns med välbehag dagarna i norra Skottland, ute på öarna. På Skye där det överhuvudtaget inte fanns något att glo på än naturen och en och annan whiskyfabrik. När vi hamnade i den lilla staden Portee, och det visade sig att där var ett litet tattoo, blev det resans höjdpunkt när det gäller evenemang.

Men även om jag kan uppskatta lugnet, som också finns hos oss om man väljer det, så vill jag vara mitt i det hektiska Skåne på sommaren.

Och se så mycket som möjligt av allt förnämligt som visas. Det är bränsle som laddar upp mig inför den långa, blöta och mörka vintern som snart nog står i farstun. Då, till vintern, kan vi vila – nu ska vi konsumera kultur som en ekorre samlar nötter för framtiden.

Sammanfattningsvis menar jag att det finns alla anledning att lyfta blicken från badstrandens horisont och undersöka det kulturella utbudet. Jag lovar att ni kommer att bli överraskade och få fina upplevelser.

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons