Annons
Nyheter

Det blev inte som jag tänkt

Nyheter • Publicerad 14 augusti 2005

Det har varit en riktig inte-helg. Det var inte vad jag hade planerat och förväntat mig.

Det började redan i fredagskväll då jag inte stannade hemma och såg ett tv-program om miljörörelsens utveckling i de baltiska länderna utan istället gick på bio med några vänner och därefter drack ett glas vin på en uteservering. Jag gick således inte och lade mig särskilt tidigt och steg inte heller upp i gryningen i lördagsmorse.

Annons

Jag hade alltså inte särskilt mycket tid för att snygga till både mig själv och våningen innan jag skulle få besök av en trevlig kvinna och jag hann definitivt inte svänga ihop en kaka utan fick rusa ner till kondiset och handla några tråkiga bullar. De var inte goda och det var inte kul. Men kaffet blev bra.

Senare under eftermiddagen åkte jag inte ut på Österlen och lyssna på Peps Persson för jag tyckte inte om utseendet på himlen. Det var inte bra för sedan blev det bättre och jag ångrade mig men det var inte meningsfullt eftersom jag inte längre kunde ta mig ut till konserten.

Min besökare hade berättat om en konferens där det serverades kalops och det kunde jag inte motstå. Jag gick ut för att handla men det var inte rätt tidpunkt. På gatan mötte jag en man som jag inte känner men som kände igen mig och som, rejält packad, ville prata om livet, döden och kärleken. Inte särskilt inspirerande men jag kände att jag inte kunde smita iväg utan att ha lyssnat en stund.

Men kalopsen blev inte dum alls även om jag inte hade inlagda rödbetor utan blott färska, kokta. Inte helt fel.

Sedan fick jag inte veta när min dotter tänker komma ner och förgylla tillvaron för mig, och jag fick inte tag på den person som jag ville prata Spanienresa med, han är redan i Spanien och det bättrade inte på mitt humör, jag kunde inte låta bli att bli avundsjuk.

Jag såg inte filmen Evita, som jag tänkt, jag gick inte och lade mig förrän vid tre, och jag lyckades inte hålla mig ifrån chokladen som jag fick tidigare under dagen.

Det var egentligen inte någon dum helg alls, när jag tänker efter...

Äntligen måndag!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons