Annons
Nyheter

Det är tryggt med klocka

Nyheter • Publicerad 30 augusti 2005

Det kommer väldigt många konstiga böcker till tidningen. I går kom den märkligaste hittills; en instruktionsbok om hur man kommer med i olika dokusåpor och sedan klarar ut det hela.

I boken finns tips om hur man rent praktiskt ska gå till väga när man, till exempel, ska ha äkta sex i en dokusåpa men ändå inte riktigt vill att det ska synas i bild. Det viktigaste rådet är att vara väl dold under ett täcke och att hålla ljudvolymen nere. Häpp!

Annons

Och så får man tips om hur kvinnan ska veta om hennes date är rik på riktigt eller en "Vällingbyare", som det så käckt heter i boken. Jo, man tittar på karlens klocka. Även om denna dokusåpaman inte använder sina egna, exklusiva kläder i programmet så kommer han garanterat att insistera på att ha sin egen klocka. Ty klockan, enligt boken, är den största trygghetssymbolen för män. (Se där. Jag som trodde det var mobiltelefonen och hagelgeväret).

Om kvinnan ser att mannen har en fin klocka ska hon fråga om den. Svaren får olika betyg.

Bäst är om kvinnans kommentar leder till att mannen börjar berätta om sin samling av antika, självuppdragande kronografer " klart VG. Sämst är om han säger att han föredrar digitala klockor framför analoga.

Ja, Herregud, det vet väl alla att det är mycket häftigare med en mekanisk, analog gammal klocka som aldrig går rätt och som man måste dra upp en gång om dagen för hand. För man är ju inte intresserad av tiden utan att göra intryck.

Och även om han har en fin klocka så avslöjar han sig vid matbordet genom att lägga den använda servetten på bordet istället för i knät. Eller vidröra tallriken med sina bestick (alltså inte ens börja äta) innan kvinnan gjort det.

Sicket skitsnack. Det är ju just de fina maneren och de exklusiva detaljerna som utmärker en riktig bedragare. Åtminstone hemma på Rivieran " där det förstås inte finns en jäkel som bär klocka " man vill ju visa hur oberoende av tid och andra människor man är. Eller så har den digitala klockan köpt på marknaden för 45 kronor stannat...

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons