Annons
Nyheter

Det är synd om de lediga

Nyheter • Publicerad 8 juli 2005

Ahhh, vad det är skönt att jobba när det är så här varmt och soligt. Att få sitta framför min lilla bordsfläkt i mitt luftkonditionerade rum och stirra in i en dator istället för att tvingas gå omkring i hettan och lida.

Dessutom kan jag klä mig ordentligt och behöver inte gå omkring som alla andra medelålders män i sladdriga, urtvättade linnen och fotbollsshorts som hela tiden tenderar att glida ner över rumpan.

Annons

Och så slipper jag ligga och vrida mig i plågor om natten på grund av för mycket sol på huden och jag får inga hemska utslag mellan tårna av all giftig tång och jag behöver inte bekymra mig om det finns vassa järnstänger i vattnet när jag dyker från bryggan och - bäst av allt - jag slipper äta söndersmälta mackor och dricka varm öl på stranden.

Jag menar, hur roligt är det att gå/cykla hem från stranden med brallorna fyllda av sand som fungerar som femmans sandpapper mellan skinkorna? Innan man kommer hem är man ju färdig för vården och det är inte alls trevligt att behöva stå upp hela kvällen bara för att man inte kan sitta på den blästrade ändan.

Magsjuka. Lika säkert som amen i kyrkan får man havsvatten i näsan och munnen och det vet ju alla hur mycket coliforma bakterier det finns under den förföriska ytan. Fem timmar senare är man dödssjuk och spyr och har sig. Om man nu inte fått i sig giftalger för då kan det vara riktigt kört.

Och jag slipper all trängsel. Finns det något värre än att hoppa in i en tryckkokare till bil som stått i solen hela dagen och sedan sitta i bilköer i flera timmar och svettas. Här, framför datorn, ser jag ut över en öde parkeringsplats och det finns inte en själ så långt mina ögon når. Det är knappat att det är någon här på jobbet. Den ene efter den andra försvinner ut genom dörren mumlande om kompledigt och jobba hemifrån. Lugnet lägger sig över redaktionen och vi som är kvar myser och har det skönt i luftkonditionerings torra, svalkande vind.

Nej, jag tycker faktiskt synd om er som har semester och tvingas vara ute i solen...

Ha en riktigt go helg!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons