Annons
Nyheter

Det är nu det gäller...

Fredag 25 juli, och det är dags. Dags att se om Palmrock kommer att ro iland sin ambitiösa och våghalsiga miljonsatsning, eller om de har tagit sig vatten över huvudet. Det är dags för Trelleborg Music Festival.
Nyheter • Publicerad 24 juli 2008
Foto: 

Jag har följt förberedelserna under våren, och haft många samtal med arrangörerna. Ibland har deras humör dansat på lätta moln, som när det blev klart att Suzi Quatro och Mustasch skulle komma. Ibland har det varit nere i skorna, som när de fick reda på att Mustasch skulle spela även i Svedala. Två veckor tidigare. Eller när de härom veckan upptäckte att Jessica Andersson blivit bortlovad till Rhapsody in rock samma kväll som Palmrock fått muntliga löften om att hon skulle gästa Nordman i Trelleborg. Sånt är så klart surt. Och Palmrock verkar dessutom ha hamnat i samma problematik som Sommarrock i Svedala brottats med i många år. Att de fått en publik som väntar till sista stund innan de bestämmer om de ska skrota i trädgården under helgen eller samla ihop familjen och dra ner på festival.

Det är så klart mördande för nerverna. Och Palmrock ska ha all respekt för att de ens vågar. Vågar satsa på en större festival, trots att förra året inte blev någon publiksuccé. Att de vågar göra ett arrangemang, med en fem gånger så stor budget som förra året. Att de vågar sticka ut hakan, ordna en familjefestival, och därmed spela på samma plan som betydligt mer inarbetade Sommarrock. Utan att ha någon tradition att luta sig tillbaka mot.

Annons

Så det är inte svårt att föreställa sig att det blivit en del sömnlösa nätter under resans gång. Jag minns hur uppgiven festivalgeneralen lät för ett par månader sedan, när bara ett fåtal förköpsbiljetter sålts. Under några skälvande dagar där var det nog väldigt nära att Palmrock drog ut proppen på hela arrangemanget. Men det gjorde de inte. De red ut stormen. Och nu har runt 3000 biljetter sålts, enligt Palmrock. Det betyder inte att de är i hamn än. Men så börjar inte heller festivalen förrän i eftermiddag. Och ett mer lovande läge än så här är svårt att tänka sig. Det är löningshelg, sommaren har hittat till Trelleborg och meteorologerna har lovat att den ska stanna hela helgen. Så det stämmer nog, som Palmrock själva säger. Att det är upp till publiken nu, om det här ska bli något mer än en engångsföreteelse. Att det inte håller att tänka att "jaja, vi går väl nästa år". Därför att satsningen är så stor, att det inte blir något nästa år om publiken sviker i helgen.

Det är nu det gäller.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons