Annons
Nyheter

Det är klart vi ska göra det

Nyheter • Publicerad 21 november 2006
Det är klart vi ska göra det
Det är klart vi ska göra detFoto: 

Det här med att vara en "låt-gå-människa" är väldigt trevligt. Det innebär att man tycker att allting är acceptabelt och bra – utom vissa saker som hänförs till en högre moral som övertrumfar "låt-gå-principen". Egentligen bör principen blott gäller en själv och i huvudsak bagatellartade vardagsbeslut.

Som till exempel det här med julen. Jag tänker absolut inte gå omkring och vara negativ till det tidiga julfirandet och gnälla och morra. Nej, tvärtom! Kanske redan nu köpa en julskinka (finns i butikerna) och fira lite förjul – javisst! Låt gå för det!

Annons

Vi ska kanske bestämma oss för att redan nu till helgen sätta upp julljusstakarna och kransen på dörren och lägga på de fina juldukarna i varmt rött? Ja! Självklart! Låt gå för det! I de flesta kommunerna står redan julgranen på plats och ger skön atmosfär. Varför inte satsa på två julgranar hemma i år? En nu och så en till framåt julafton när den första barrat klart. Naturligtvis! Låt gå för det!

Och när han, eller hon, som alltid vill bestämma – ni vet de där människorna som aldrig kan tycka att ett förslag till något är bra, så där rakt upp och ner, utan alltid ska dra på det och komma med olika invändningar och ständigt leta negativa vinklingar – sätter igång, då ler vi bara trevligt och säger: "Javisst. Låt gå för det!"

Och vad än barnen eller makan/maken förslår – som en tur till julmarknaden på Tivoli i Köpenhamn tillsammans med 15 000 andra i ösregn och storm, eller en söndag till häst i snögloppet, eller varför inte titta på en weekend-turnering i simultanschack eller fiska sill i Malmö hamn? – så svarar vi bara glatt: "Låt gå för det!"

Således har jag, enligt principen, bokat in ett danskt julbord på lördagkväll (i Nyhavn) med övernattning, ett annat julbord den 15 december och en fyra-dagars tur till Berlin med avresa på nyårsdagen.

Ja, ni läste rätt. Sådana konsekvenser kan "låt-gå-principen" få. Att på självaste nyårsdagen, då vi annars brukar huka bakom igenklistrade fönster och förbommade dörrar nersjunkna framför tv:n, sätta sig på ett plan och flyga till Berlin. Huga, huga.

Dock blev jag utmanad och bokade raskt både flyg och hotell. Och nu när jag tänker på det ska det bli väldigt trevligt. Det måste vara spännande att möta en hel bakfull stad. Ty berlinarna är svåra på att fira nyårsafton och röja runt lite väl mycket i stan. Jag är glad att jag inte fick frågan om jag hade velat fira nyårsafton i Berlin för då hade jag förstås svarat: "Låt gå för det!"

Som vanligt!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons