Annons
Nyheter

Det är inte kul den här gången heller

Steve Martins uppdaterade version av den osannolikt klantiga kriminalkommissarien Clouseau halkade, snubblade och ramlade sig igenom den första nya "Rosa pantern"-filmen utan att egentligen locka till skratt mer än någon enstaka gång. Och det blir inte roligare den här gången.
Nyheter • Publicerad 12 februari 2009
Lustiga kostymer, roliga grimaser och fånig fransk brytning räddar inte Steve Martin i rollen som Jaques Clouseau. bild: Sony Pictures
Lustiga kostymer, roliga grimaser och fånig fransk brytning räddar inte Steve Martin i rollen som Jaques Clouseau. bild: Sony PicturesFoto: 

Nu är han tillbaka för att halka, snubbla och ramla sig igenom uppföljaren. Allt med tvivelaktig fransk brytning.

Det hela går ut på att Clouseau jagar mästertjuven Tornado som roar sig med att stjäla nationalklenoder. Bland annat har skurken lagt beslag på den rosa pantern, en gnistrande skär diamant.

Annons

Handlingen är förstås något av en parentes. Fullt fokus ligger i stället på tårtor i ansiktet, oavsiktliga eldsvådor, jonglering med exklusiva vinflaskor, fall över balkongräcken och all annan tänkbar dratta på ändan-humor som som får buskiskomiker som Stefan och Krister att framstå som kreativa genier.

Under en och en halv timme hör jag ett enda skratt i biosalongen. Det kommer från en flicka i åttaårsåldern, som tycks uppskatta en extra snubbelintensiv episod i filmen. Det är alltså möjligt att barn tycker att det här är småkul.

Men för en vuxen biobesökare blir det aldrig roligt. Det blir, tillåt mig att ordvitsa, platt fall för kommissarie Clouseau.

Therese Nyberg (TT Spektra)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons