Annons
Nyheter

DEP avslutar Europaturné på bästa sätt

Det är sista spelningen på europaturnén, och det är den sjukaste. I alla fall enligt The Dillinger Escape Plan själva. Jag tror dem.
Nyheter • Publicerad 6 juli 2008

De sparkar igång spelningen direkt med Miss Machines första spår, Panasonic Youth och publiken blir som galen. Hela främre sektionen av publikhavet snurrar runt, dansar, brottas. Säkerhetsvakterna blev nog lika galna, för de fick en hel del jobba med att forsla iväg publiksurfare.

The Dillinger Escape Plan spelar ett urval av låtar från deras senaste tre album, låtar som 43 % burnt, Setting fire to sleeping giants, Sunhine the werewolf, här gästade Thomas Lindberg från At the Gates, och popdängan Black Bubbelgum. Under sistnämnda tittar sångaren igenkännande mig rätt i ögonen och pekar på mig, och jag sjunger med honom. Det är sådant som bara ett band med ingen preto-image kan göra. För om man kör Van Halens Hot for teacher som näst sista låt, då behöver man inte verka tuff.

Jonatan Åstrand
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons