Annons
Nyheter

De kan schlagerskrälla - igen

David Lindgren och Lisa Miskovsky skrällde sig båda in i Melodifestivalens final. Medan alla blickar riktas mot storfavoriten Loreen har de ett strålande tillfälle att smyga sig fram och överraska igen.
Nyheter • Publicerad 9 mars 2012
Ska Lisa Miskovsky skrälla igen?
Ska Lisa Miskovsky skrälla igen?Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Han gled in i tävlingen lite som på ett bananskal när Anna Järvinen plötsligt hoppade av. Med en låt som ratats av Danny Saucedo plockades David Lindgren in i Melodifestivalens andra deltävling, bland schlagerrävar som Andreas Lundstedt och Sonja Aldén.

Ingen tog egentligen någon större notis om den okände musikalkillen. Förrän han gick och vann.

Annons

Hoppas skrälla igen

En knapp månad senare har han trots skrällen i Göteborg nästan exakt samma utgångsläge. Alla pratar om kampen mellan Loreen och Danny. Kan han göra en repris?

– Jag njöt verkligen av att vara underdog i Scandinavium och än en gång känns det som att jag är underdog. Att kunna skrälla igen hade ju varit helt fantastiskt, säger han med ett brett leende.

Oavsett hur det går i finalen har Melodifestivalen inneburit ett jättelyft för David Lindgrens karriär:

– Det har hänt mycket under de här veckorna, folk har fått upp ögonen för mig, menar han, och berättar att det så smått börjat pratas om en skivinspelning.

– Det är inget som är bestämt, men det är klart att det finns ett större intresse nu än för tre veckor sedan, skrattar han.

"Overklighetskänsla"

Även i delfinalen i Malmö talades det om en skräll. Där var det Lisa Miskovsky som överraskade med att gå direkt till final. Ingen hade räknat med att hennes stillsamma "Why start a fire" skulle placera sig före favorittippade hårdrockarna Dynazty, Eurovisionvinnaren Charlotte Perrelli eller duon Christer Sjögren och Lotta Engberg. Inte ens hon själv.

– Jag fattade ingenting förrän efteråt, när jag såg min syrra. Då blev det på riktigt, då sjönk det in, berättar hon.

– Men när man inte förväntar sig någonting så känns det som att det blir extra roligt.

Annons

Är det något hon verkligen inte förväntar sig så är det att stå som Melodifestivalens segrare på lördag kväll:

– Nu har det skrällt färdigt, det tror jag absolut. Jag kan inte tänka mig något annat.

Sanna Wahanta
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons