Annons
Nyheter

Dansk frukost med ostron

Nyheter • Publicerad 1 april 2005
Robert Dahlström.
Robert Dahlström.Foto: 

I dag hade den danske sagoberättaren H C Andersen fyllt 200 år om det varit möjligt. Det firas med stor baluns i Köpenhamn och ni kan läsa mer om H C Andersen-jubileet på våra kultursidor.

Jag kommer också att vara i Köpenhamn i helgen. Egentligen inte för att fira gamle Andersen men en och annan skål kommer säkert att höjas till hans åminnelse.

Annons

Nej, anledningen till att jag far över är att jag är bjuden på en tema-herrmiddag hos en dansk journalistkollega och Broder G på Vesterbro. Temat är skaldjur och enligt den senaste rapporten från inköpskommittén vankas det både hummer, ostron, krabbklor, pilgrimsmusslor, blåmusslor, norska räkor och jag undrar om det inte också fanns med en och annan sjöborre.

Det ska börjas i tid och jag har anmodats att infinna mig på "Bron" redan vid tio-elva på förmiddagen. Jag anar att det blir tidig lunch med ostron, öl och snaps. De har ju lite märkliga vanor, danskarna...

Nåja, det ska bli riktigt trevligt och låt oss hoppas att vädergudarna är med oss för då kan det kanske bli ett litet nedslag på någon uteserveringen i morgon, söndag.

Denna lilla helgtur innebär att ni inte hör av mig förrän på tisdag - jag återvänder till Skåne igen först framåt söndag kväll.

Jag har förstått via min e-post och min vanliga post att många har oroat sig för hur det gick med mitt kaninväkteri i påskhelgen. Lugn, kaninen lever. Jag lyckades till sist lura in den i köket, stängde alla dörrar och lockade in den buren med salladsblad. När han hörde dörren slå igen såg han lite ledsen ut.

Detta störde mig en aning så nästa dag tänkte jag vara snäll och släppte ut honom i köket medan jag gick på stan och handlade. Han skulle få rumla runt lite på egen hand, tänkte jag.

När jag kom tillbaka en timme senare hade han tagit sig ut ur köket (jag vet inte riktigt hur han gör), hoppat upp i vardagsrummets fönsterkarm och lagt sig i en stor blomkruka och betat av det mesta av växtens bladverk. När han såg mig komma smygande hoppade han raskt ner under bordet och vi fick vara två för att driva in honom i köket igen. Men denna gång gick det inte att locka in honom med mat och till sist satte vi oss ner vid köksbordet och pustade ut. Då tog kaninen ett elegant hopp rakt in i buren och gosade ner sig i halmen.

Det var sista gången han fick vara ute utan ständig tillsyn....

Ha en riktigt go helg!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons