Annons
Nyheter

Dags för årets Allsång

Eva Dahlgren är en av stjärnorna i årets "Allsång på Skansen". I oktober kommer hennes nya skiva " en rejäl nystart.
Nyheter • Publicerad 3 juni 2005
Eva Dahlgren kommer med en ny skiva i oktober och gästar "Allsång på Skansen" den 9 augusti.
Eva Dahlgren kommer med en ny skiva i oktober och gästar "Allsång på Skansen" den 9 augusti.Foto: 
Några av artisterna som gästar "Allsång på Skansen" i sommar. bild: Bertil Ericson/Pressens Bild
Några av artisterna som gästar "Allsång på Skansen" i sommar. bild: Bertil Ericson/Pressens BildFoto: 

- Det är 15 år sedan jag spelade in en platta med producent och på svenska, säger hon.

Den 28 juni drar "Allsång på Skansen" i gång för sommaren i SVT1. Det blir sju program med gräddan av den svenska artisteliten på gästlistan hos programledaren Anders Lundin.

Annons

Sven-Bertil Taube, Magnus Uggla, Darin och Lena Philipsson inleder säsongen och senare dyker bland annat Elena Paparizou, Carola, Caroline Wennergren, Rhapsody in rock-gänget, Benny Anderssons orkester och Magnus & Brasse upp. Eva Dahlgren kommer till det sista programmet, den 9 augusti. Det blir något av starten på hennes comeback. Efter missräkningen med rockprojektet Buddaboys för två år sedan spelar Eva Dahlgren just nu in en skiva på svenska, som ska komma ut i oktober.

Det blir andra gången Eva Dahlgren är med i "Allsång på Skansen". Men hon har stått på Sollidens scen på Skansen flera gånger.

– Mitt första framträdande någonsin, nästan, var på den här scenen. 1978, eller nåt sånt. Det är en gammal välkänd scen. Men det är fortfarande samma gamla usla tak, så jag hoppas det blir soligt den kvällen, säger hon och skrattar. (TT Spektra)

Mikael Forsell

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons