Annons
Nyheter

D.A.D. förband till Sabaton

Nu är det klart vilka som blir förband åt Sabaton på deras minifestival på Östervångsstadion i augusti: svenska Raubtier och klassiska danskbandet D.A.D.
Nyheter • Publicerad 1 april 2014
D.A.D på Tivolirocken i Kristianstad 2012.
D.A.D på Tivolirocken i Kristianstad 2012.Foto: Foto: Lasse Ottosson

Trots att de hade sin första storhetstid redan på 80-talet har D.A.D. (ursprungligen Disneyland After Dark, ett namn som fick ändras efter invändningar från Disney) knappast blivit inaktuella. De har prytt många Roskildefestivaler med sin showmässiga rock, och sålde ut Kulturbolaget i Malmö så sent som den gångna helgen.

I år firar D.A.D 30 år som band, och banduppsättningen ligger fast: bröderna Jesper och Jacob Binzer på gitarr och sång, Stig Pedersen på tvåsträngad bas och Laust Sonne på trummor. Senaste plattan släpptes 2011, med den lite knepiga titeln "DIC.NILL.AND.AFTER.DARK.

Annons

Falunbaserade hårdrockarna Sabaton reser i sommar med sin egen ambulerande festival, och förutom D.A.D. så medverkar också svenska Raubtier och tyska U.D.O. på några spelningar. De senare står dock över den 9 augusti, det datum då festivalen kommer till Trelleborg.

Norrländska Raubtier har på kort tid etablerat sig på den svenska hårdrockskartan med sin stenhårda, Rammsteininfluerade industrimetal. De sjunger dock på svenska, precis som huvudakten Sabaton. Raubtier har släppt fyra plattor, varav den senaste, "Pansargryning", släpptes i februari.

Louise Löfgren
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons