Annons
Nyheter

Curling och hårdrock

Nyheter • Publicerad 24 februari 2006
051017 Anders Johansson. Bild: Tomas Nyberg
051017 Anders Johansson. Bild: Tomas NybergFoto: 

Hallå där, Anders Johansson, Anderslövstrummis i hårdrockbandet Hammerfall, har ni gjort en video med svenska damlandslaget i curling?

– Ja, det var kul. En ovanlig grej, kan man säga! Tjejerna var jäkligt duktiga. Det var naturligt att de tog guld. De lär ha stått och gapat vår låt Hearts On Fire på efterfesten.

Annons

Vad tyckte ni om idén med hårdrock på is?

– Först sa de att vi skulle göra en OS-låt, och det lät ju kul. Sedan sa de "ni ska göra den med damlandslaget i curling". Va? Hockeylandslaget kanske vi hade hoppats på, men curling?

– Sedan tänkte vi att det kunde bli fräckt. Vi är rätt sportintresserade i bandet. För vår del har det nog betytt enormt mycket, för videon har visats mycket i Kanada, Finland och andra länder där curling är stort.

Är curling rock'n'roll?

– Från början ville ju tjejerna göra det här för att de blev sura på Mats Olsson, som skrev att "curling är nog så långt från rock'n'roll man kan komma". Så de ville bevisa att det inte var det, och samtidigt ge sporten lite uppsving.

– Men det ligger väl någonting i det. Curling är seriöst, man måste vara taktisk och intelligent och väldigt balanserad, inte spontan och temperamentsfull som en rockmusiker brukar vara. Och de här tjejerna var inte precis sådana som super före en match. Men det är väl därför de vinner så mycket!

Har du testat curling?

– Bara en gång, när vi gjorde videon. Men vi dängde bara på, och de som skötte isen var inte glada. De går ju med sprayflaskor och mikroskop och där kom vi och gjorde centimeterstora hack!

Lars Thulin

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons