Annons
Nyheter

Combüchen kan få årets Augustpris

Sigrid Combüchen, Sara Stridsberg och Magnus Florin. Att dessa tre författare har chans att vinna pris i den skönlitterära klassen stod klart när nomineringarna till årets Augustpris tillkännagavs i Stockholm på måndagen.
Nyheter • Publicerad 18 oktober 2010
Foto: Dan Hansson / SvD / SCANPIX

Det är den fjärde Augustnomineringen för Combüchen, som nomineras för romanen "Spill", tredje nomineringen för Florin och andra gången för Stridsberg.

Den största outsidern är kanske Peter Törnqvist, som nomineras för debutromanen "Kioskvridning 140 grader".

Annons

Bland de nominerade till årets svenska fackbok finns bland andra Yvonne Hirdmans "Den röda grevinnan", Magnus Lintons "Cocaina" och Henrik Ekmans "Vargen, den jagade jägaren". Däremot är en av de största förhandsfavoriterna i fackboksklassen, Henrik Berggrens Olof Palmebiografi "Underbara dagar framför oss", inte nominerad.

Chans att vinna Augustpriset i barn- och ungdomsklassen har Anna Ehring, Jenny Jägerfeld, Maja-Maria Henriksson, Eva Lindström, Sofia Nordin och Lena Sjöberg.

Augustpriset delas ut av Svenska Förläggareföreningen. Årets prisutdelning äger rum i Berwaldhallen i Stockholm den 22 november. Prissumman är 100 000 kronor.

TTSpektra
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons