Annons
Nyheter

Clutch ser till att skäggen brinner

Det är svårt att stå still när så rutinerade musiker sprätter iväg en tung snorsvängig loska stonerrock rakt i ansiktet på Roskildebesökarna. Det svänger, det är gött.
Nyheter • Publicerad 2 juli 2008
Clutch med sångare Neil Fallon leverade högkalibrig rock. Bild: Tom Wall
Clutch med sångare Neil Fallon leverade högkalibrig rock. Bild: Tom WallFoto: 

De är först ut och de levererar värdigt en öppningsakt av den kaliber som Clutch faktiskt är. Burning Beard är en personlig favorit. 5-taktsgunget och riktigt coolt arrangemang håller upp låten tillsammans med Neil Fallons barska stämma. Att killen dessutom har en stabil skäggväxt är ett stort plus.

Lite senare kommer höjdpunkten många väntat på, och senaste skivan From beale street to oblivion starkaste spår. Jag pratar om blues-roundhousekick!-dängan Electric Worry. Krydda hela spelningen med snygga jam, intressanta gitarrsolon och magnifikt trumspel, Jean-Paul Gaster är min nya idol, och du har spelningen som i en liten ask. Hela publiken är med, hela publiken vrålar. En fröjd för örat, och det bästa betyg ett band kan få.

Jonatan Åstrand
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons