Annons
Nyheter

Cirkus Wish når Trelleborg

Palmfestivalens huvudartist är Elvishyllaren som gjort osannolik succé. Men stämmer det verkligen att Glenn "Wish" Åhstedt inte vet ett dugg om mannen han hyllar? Och att han har ett eget "jungle room" i källaren? TA konfronterade honom med alla rykten som är i svang.
Nyheter • Publicerad 24 augusti 2012
Glenn "Wish" Åhstedt är en nöjd, levnadsglad man. Numera tar han bara de jobb han känner för att göra - som att showa på Palmfestivalens stora scen på lördag.
Glenn "Wish" Åhstedt är en nöjd, levnadsglad man. Numera tar han bara de jobb han känner för att göra - som att showa på Palmfestivalens stora scen på lördag.Foto: Tommy Svensson

Rykte: Glenn Wish vet inte ett dugg om Elvis.

– Det är rätt. Men min publik har pratat om honom så jag vet rätt mycket numera. Men jag har inte haft intresse av att söka någon sanning om vad han står för eller så. Hans musik är fantastisk, och han levde ett fantastiskt liv. Men det var hans liv, och jag lever ju mitt, med mina nära och kära. Det är det jag är intresserad av.

Annons

Glenn Wish har så många musiker i sitt band att han inte tjänar något på sina konserter. Tvärtom, han får betala ur egen ficka.

– Ha ha, jag skulle vilja säga att det är rätt, för det är de värda! Men det är falskt. Det har gått bra med åren. Jag har haft förmånen att kunna ta den här "Cirkus Wish", med 17-18 man i orkestern, många av dem internationella stjärnor, och sätta upp shower i Stockholm, Göteborg och Malmö. Jag gjorde det för att jag ville gå hela vägen. Men jag har inte alltid så mycket folk. På lördag i Trelleborg blir det väl tio-tolv stycken.

Glenn Wish sover i sin Elvisdräkt med strass och paljetter.

– Det är rätt, jag har det som pyjamas, ha ha! Nej, jag har dräkterna i garderoben. Men det är viktigt att en föreställning tilltalar alla sinnen och att det blir en helhetsupplevelse under musikaliska former. Och då menar jag inte bara dräkten, utan även sådana saker som parfymering.

Glenn Wish är ett skånskt fenomen: norr om Markaryd har de aldrig hört namnet.

– Det var sant förr i världen, men nu vet de det mycket väl. Jag har dragit fulla hus i Göteborg i två år. En fantastisk stab marknadsförde mig där, jag var överallt: i tidningen, på spårvagnar... Vi har varit i Tyskland också, och nu i november ska vi göra en show i London på ett stort event för ett svenskt företag. Men jag tar bara det jag själv tycker är kul nuförtiden. Jag är rätt mätt på att ligga ute och turnera. Jag vill hem och sova i min egen säng. Det fixar vi till och med från London, jag har ett privatplan chartrat!

Glenn Wish har, precis som Elvis, ett "jungle room" i källaren till villan i Vä.

– Ha ha, det har jag! Det är det som inte har blivit inrett ännu, det ser verkligen ut som ett "jungle room"! Jag har flyttat ihop med min Helene, vi har känt varann länge och nu var det dags. Och jag flyttade till Vä, där det finns en fantastisk bykänsla.

Glenn jobbar bara tre månader om året, resten av tiden latar han sig i en hängmatta.

– Jo, det stämmer. Jag jobbar inte fullt tid, utan har privilegiet att kunna göra det jag vill. Men sanningen att säga har jag min huvudnäring på annat håll, det är därför jag kan gå in i musiken och le och ha kul och ge järnet. När man inte har någon press på sig, då blir det bra.

Annons

Glenn Wishs högsta dröm är att en dag showa i Las vegas.

– Ja, det hade varit oerhört roligt. Vi har faktiskt varit där, på Hilton Hotel där Elvis satte upp över 800 shower. Men det visade sig att det var upp till oss att betala in över 10 miljoner, och jag tänkte att då får de min själ behålla sitt hotell! De försäkrade oss att vi skulle tjäna tillbaks pengarna, men efter bara fyra dagar i Las Vegas kände jag att jag inte hade klarat att ligga där och pumpa i åratal. Det var ändå kul att vara med bakom kulisserna och känna att "kommer vi med en väska pengar, då kan vi göra det"!

– Och skånskan fungerar i hela världen, det säger vi alltid på våra utlandsspelningar.

Madeleine Gripsten
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons