Annons
Nyheter

Chefskarusell rör om i tv-världen

Nyheter • Publicerad 9 augusti 2005

Anders Knave lämnar posten som programchef på TV4 för att ta samma jobb på TV3 och ZTV. Han ersätts på TV4 av Åsa Sjöberg, som hittills varit biträdande programchef på kanalen. Chefsbytena sker med omedelbar verkan. Därmed blir Anders Knave för tredje gången chef för en stor kommersiell kanal. Han var tidigare programchef på Kanal 5, där han bland annat sjösatte dokusåpan "Big brother". Därifrån gick Knave till TV4 och var där ansvarig för TV4 Plus, underhållningschef och sedan ett år tillbaka programchef. Bland program han lanserat i TV4 märks "Paradise hotel" och "Idol".

Åsa Sjöberg har varit biträdande programchef på TV4 sedan mars 2004 och har arbetat med stora underhållningssatsningar på kanalen sedan 1999. Hon blir ny programchef, underställd Tobias Bringholm som är relativt nytillträdd programdirektör för alla TV4-kanalerna.

Anders Knave ersätter som programchef på TV3 Camilla Clarke, som återgår till sitt tidigare jobb som planeringschef. Samtidigt har Hasse Breitholtz utsetts till ny vd för TV3 och ZTV efter Anders Nilsson. (TT Spektra)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons