Nyheter

Champagne och ostron

Nyheter • Publicerad 1 juli 2005

Saras ord hängde kvar i luften. Vi tar rummet, hade hon sagt. Utan att tveka. Den sysslolöse mannen blev förstås häpen och stum. Kvinnan i receptionen tittade roat på de båda några sekunder och bad sedan om passen.

När de gick längs korridoren kände båda att något var annorlunda, en spänning låg mellan dem som ett elektriskt fält. De sade ingenting.

När de kom in i rummet såg de att det bara fanns en säng, en typiskt fransk grand lit, en förvisso rejält bred och väl tilltagen säng men ändå bara en. Och den sysslolöse visste sedan tidigare resor i Frankrike att sådana sängar brukar var som en hängmatta - hur man än gör så hamnar båda i en grop i mitten. Han blev nervös och ängslig.

Sara kände det och log mot honom och frågade frankt: "Vilken sida vill du ligga på?" Då släppte hans oro och han log tillbaka och svarade: "Spelar ingen roll. Välj du."

De duschade och undvek noga att titta på varandra. Sara stod framför fönstret och torkade håret när han kom ut ur badrummet. Hon var vacker. De gick ner och satte sig på terassen och han beställde in champagne. Han frågade servitören om det bra att även äta på terassen och han nickade.

"Vilka är dina matvanor? Äter du kött, fisk, skaldjur?" frågade han. Hon svarade: "Jag äter allt". "Ostron?" "Jag älskar ostron!"

Timmarna gick utan att de märkte det. De sörplade fantastiskt fina Bretagne-ostron, njöt av vinet och skrattade och log mot varandra. Som varmrätt beställde de ankbröst i limesås och till kaffet tog de var sin Calvados.

Till sist fanns det ingen återvändo. Servitören stod och hoppade av otålighet och ville slå igen butiken. "Jaha, då får vi väl gå och lägga oss", sade han med tillkämpat glättig röst. "Ja, det gör vi", svarade hon.

Åter på rummet frågade han om hon ville ha lite mer vin. Det ville hon gärna och han öppnade en flaska från minibaren. Han hällde upp och räckte henne ett glas. Hon satt på sin sida av sängen, han stod upp vid fönstret.

"Det här är jag inte riktigt van vid. Det är lite genant, va?" sade han.

"Nej", svarade hon. "Kom hit".

Fortsättning följer.

Ha en riktigt bra helg!

Robert Dahlström, 0411-55 78 53

robert.dahlstrom allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.