Annons
Nyheter

Carina går från morgon till kväll

Hittills har hon sagt "god morgon" i radion. I fortsättningen blir det i stället tv och "god natt". Carina Berg, programledare i P3:s "Morgonpasset" tar steget över till TV4 och blir kollega med Kristian Luuk i nya intervjuprogrammet "God natt, Sverige".
Nyheter • Publicerad 28 mars 2005
Kristian Luuk och Carina Berg blir programledare i TV4:s nya satsning "God natt, Sverige", ett nytt intervjuprogram där gästen lovas få prata till punkt.bild: TV4
Kristian Luuk och Carina Berg blir programledare i TV4:s nya satsning "God natt, Sverige", ett nytt intervjuprogram där gästen lovas få prata till punkt.bild: TV4Foto: 

Klivet tar hon med viss vånda. Visserligen säger radioprofilen Carina Berg att hon är rejält morgontrött. Men att byta tidiga morgonpass mot sena kvällar i tv känns ändå pirrigt. Fast utmanande. Risken att försova sig är minimal. Och fullständig omöjlig att säga nej till.

Hittills har kvällarna tagit slut strax efter barnprogram som Bolibompa. Därmed har hon ofta fått avstå från tv-favoriten "CSI".

Annons

Nu blir det ändring. En ny tillvaro väntar i och med det nya jobbet. Det ska Carina se till.

– Jag är visserligen livrädd för publik, det är ett rent självplågeri som jag utsätter mig för hela tiden men jag kan inte låta bli. Jag inbillar mig alltid att jag ska avslöjas som en jättebluff. Inte konstigt att jag är rädd för det.

– Men nu blir det bara jag och gästen och några maskiner, att det är folk som tittar kan jag glömma bort. Och så känns det grymt bra att ha Kristian Luuk att falla tillbaka på, han är så uppmuntrande. Jag tror att vi kompletterar varandra trots att vi båda har samma nördiga humor, säger Carina Berg och skrattar. En kväll i veckan leder hon programmet, en ny talkshow med premiär den 12 april i TV4. Varje onsdag bjuder hon in en aktuell gäst och utlovar överraskande samtal.

Personen ifråga ska dessutom få tala till punkt.

Bara en sådan sak.

– Det är fantastiskt, nu ska jag fråga om allt utan att bli avbruten av en massa musik, dessutom får jag prata om sådant som snurrar i mitt huvud när jag ska sova.

– Vanliga grejer. Sånt som man undrar men inte vågar fråga för att det låter dumt. Jag tycker om detaljer i vardagen, de är vansinnigt roliga. Till exempel grejer som om Göran Persson har en gammal flygvärdinnediet liggandes någonstans?

– Eller, hur ser dina kalsonger ut, säger hon och brister ut i ett rejält fnitter.

Carina Berg gillar att improvisera. Det är vad hon har gjort i två år nu, mer eller mindre, i "Morgonpasset".

Det tänker hon fortsätta med. Ta på volley, som hon säger. Skicka tillbaka bollen på studs. Kristian Luuk leder "God natt, Sverige" på tisdagar och torsdagar. Tanken är att såväl Luuk som Berg ska sätta sin alldeles egen speciella prägel på programmet.

Annons

Att hon nu efter två år lägger "Morgonpasset" på hyllan, lämnar radio för tv är mest av en slump.

En dag ringde plötsligt mobilen, Carina satt i en taxi på väg hem efter tre och en halv timmes direktsändning i radio och karln som ringde sa att han var Kristian Luuk.

Hon trodde honom inte.

– Till slut insåg jag vem det var, det var oerhört pinsamt. Kristian tyckte att jag skulle prova för programmet. Jag blev smickrad, eftersom jag aldrig sett mig själv som en rolig typ.

Sedan hände allt på en gång.

– Nu går jag runt och är nykär i programmet, jag äter inte, sover inte och har fjärilar i magen. Det är inte klokt. Men vansinnigt roligt. Jag är hur glad som helst, säger denna nya programledare som beskriver sig som både vanlig och tråkig. Extremt hemkär, men kanske stressande för sin omgivning eftersom hon gillar att det går fort.

– Jag vill vara lugn och cool men det är jag inte, jag är alldeles för hetsig.

– Nu hoppas jag bara på dundersuccé och att jag får göra minst 1000 program och att önskegäster som Michael Parkinson, "CSI"-gänget och sportstjärnor som Fredrik Ljungberg och Anja Pärson ställer upp i programmet, säger hon. (TT Spektra)

Christina Barbäck

Carina Berg

Annons

Ålder:27.

Familj:Sambo, mamma och pappa i Åkersberga utanför Stockholm, storasyster Malin.

Bor:Vasastan, Stockholm.

Bakgrund:Radiolinjen på Kaggeholms folkhögskola, programledare för "Morgonpasset" i P3 sedan två år, bisittare till Annika Lantz i radio- och tv-programmet "Lantz i P3". Medverkat i TV 4:s "Parlamentet", P3:s "PKK", SVT:s "CP-magasinet".

Aktuell:Programledare i TV4:s "God natt Sverige", start den 12 april och 11 veckor framåt.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons