Nyheter

Carina Berg leder Nyhetsmorgon

Nyheter • Publicerad 12 augusti 2005

Tillsammans med Kristian Luuk ledde Carina Berg i våras "God natt, Sverige" i TV4. Men tittarna nappade inte alls på intervjuprogrammet på sen kvällstid och det lades ner efter bara någon månad. Nu återkommer Carina Berg som programledare i "Nyhetsmorgon" två dagar i veckan under hösten, med start den 22 augusti.

– Jag "praoade" lite en vecka i juli och tycke uppstod. Nu ska vi fortsätta leka under hösten, säger Carina Berg

Ser du det som en tröst efter "God natt, Sverige"?

– Jag vet inte. Det är två helt olika saker. Jag tycker fortfarande att det är tråkigt att de la ner "God natt, Sverige".

Carina Berg har erfarenhet av morgonprogram från "Morgonpasset" i P3 som hon ledde innan hon kom till TV4.

– Skillnaden mellan radio och tv är inte så mycket förutom att jag måste sitta med ett halvt ton smink på mig, säger hon och skrattar.

TV4 byter ut nästan hela "Nyhetsmorgon"-gänget. Steffo Törnquist är den enda av vårens programledare som återkommer i höst, på torsdagar och fredagar. Anna Lindmarker och Jonas Gummesson ska göra annat. Linda Tegman Nyberg är gravid, liksom hennes tilltänkta efterträdare Elisabet Frerot Södergren som därmed hoppar av.

Istället får Carina Berg vid sin sida nyhetsuppläsaren Anders Kraft, som jobbar måndagar till onsdagar. Ytterligare en kvinnlig programledare ska rekryteras för att jobba onsdagar till fredagar.

"Nyhetsmorgon lördag" återkommer med Lasse Bengtsson, liksom "Nyhetsmorgon söndag", där Tilde de Paula efterträder Pia Conde som programledare. (TT Spektra)

Mikael Forsell

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.