Nyheter

Bullet brädade Backyard Babies

Ibland glömmer man. Då är det tur att det finns band som Bullet som kan påminna en. Påminna om hur fantastiskt roligt det kan vara att gå på hårdrockskonsert.
Nyheter • Publicerad 12 februari 2009
Dag "Hell" Hofer har en hårdrocksfalsett som skulle göra självaste Brian Johnson stolt. bild: emil sandgren
Dag "Hell" Hofer har en hårdrocksfalsett som skulle göra självaste Brian Johnson stolt. bild: emil sandgrenFoto: 

Eller hur kul det kan vara att lira tunga riff, för den delen. Som bandet själva sa i en intervju nyligen: "Det måste vara hundra gånger roligare att spela heavy metal". Hundra gånger roligare än att vara en ledsen popare, alltså. Och Växjös coolaste kvintett, som nyligen kammade hem årets hårdrock på Swedish Metal Awards, är inte bara fulla av snack.

När de pumpar ut sin bredbenta nitrock, lyser de av så mycket glöd och glädje att leendena sprider sig som en löpeld genom publiken. Det är nitar, läder, gitarrsolon i kvadrat, klassiska poser i kubik och lastpallar med kärleksfulla referenser till pojkrumshjältarna i AC/DC, Accept och Judas Priest. Och bara Bullet inte går och tappar gnistan, så kommer de att vara stekheta på festivalscenerna i sommar.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.