Nyheter

Bruce Springsteen till Köpenhamn i sommar

Bruce Springsteen kommer på nytt att fira svensk midsommar. Han har beslutat sig för att avsluta sin kommande turné med två konserter i Sverige. Men innan dess kommer han till Köpenhamn.
Nyheter • Publicerad 7 april 2005
Bruce Springsteen spelar på Forum i Köpenhamn den 22 juni.Arkivbild: Pressens Bild
Bruce Springsteen spelar på Forum i Köpenhamn den 22 juni.Arkivbild: Pressens BildFoto: 

Den 26 april släpper han nya plattan "Devils and dust" som beskrivs som en lugn och akustisk skiva. I samband med plattan ger han sig ut på en två månader lång turné som inleds i Detroit den 25 april.

Turnén beskrivs som en akustisk soloturné men han kommer att få sällskap av flera på scen.

Den 22 juni gästar Springsteen Forum i Köpenhamn. Dagen efter spelar han på Scandinavium i Göteborg och på midsommardagen på Hovet i Stockholm.

Sammanlagt 19 konserter är inplanerade i Europa medan han gör 15 spelningar i USA. Biljetterna till Sverigespelningarna släpps enligt konsertarrangören Ema med all sannolikhet inom två veckor, men exakt datum är inte spikat ännu. Biljetterna till Springsteens konserter brukar ta slut blixtsnabbt, men det finns inget utrymme för extrakonserter enligt Ema. Nya albumet "Devils and dust" kan liknas vid 1995 års "Ghost of Tom Joad" och Springsteen skrev delar av det nya albumet redan under soloturnén han gjorde när den skivan kom för tio år sedan.

– Jag skrev många av låtarna efter spelningarna, när jag kom tillbaka till hotellrummet. Jag hade fortfarande rösten kvar eftersom jag inte hade sjungit rock'n'roll hela natten, berättar han i en intervju med Rolling Stone.

På turnén tänker han främst spela låtar från nya skivan, från "Ghost of Tom Joad" och "Nebraska" och några avskalade versioner av låtar från senaste albumet "The rising".

– Jag vill varna potentiella biljettköpare: Jag kommer inte att spela en akustisk version av "Thunder road", säger Bruce Springsteen till Rolling Stone. (TT Spektra)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.